БИЈЕЉИНСКЕ ЈУНОШЕ НА ВИСИНИ ЗАДАТКА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКЕ ЈУНОШЕ НА ВИСИНИ ЗАДАТКА


Фудбалери Радника су у 1/16 финала Купа БиХ били бољи од градачачке Звијезде, члану Прве лиге Федерације БиХ. Поготком Јована Мотике у 57. минуту фудбалери Радника су остварили побједу у Градачцу и обезбиједили пролаз у наредно коло Купа БиХ.

Тренер Славко Петровић је указао повјерење младим играчима, а чак шест их је младје од 21 године: Качавенда, Вински, Јањић, Бабић, Никић, Гогић, Васић, Јовић, Митровић, Мотика, Зукић. У Градачац нису путовали Карић, Ђурић, Кораксић, Шарић, Новаковић, Сушић.

Тренер Петровић је показао велику храброст када је одлучио да се екипи Звијезде у Градачцу, некадашњем премијерлигашу, супростави са изузетно младом екипом, играчима који су поникли у јуниорском погону и до сада су у Премијер лиги добијали мању минутажу. Но, млади играчи су се одужили свом стратегу на најбољи начин и побиједивши домаћи састав показали да ова генерација има потенцијала. Потез Петровића још више добија на тежини, имајући у виду тренутно стање у клубу и око њега. Петровић је још једном показао да ,,осјећа" утакмицу, дозира довољно, према противнику, а за меч против Младости одморио је чак седам фудбалера.

Била је то изузетно борбена утакмица, посебно са стране Радникових ,,јуноша". Њих седам било је у стартној постави, а на клупи су остала још четири играча. Борили су се свих 90 минута и били бољи ривал од домаћина. Јован Мотика је у 57. минуту, на асистенцију капитена Васића побјегао одбрани Звијезде, изашао сам пред голмана гостију, који је одбранио његов први шут, али се лопта поново вратила до њега и он је, са пет метара, шаље у празну мрежу.

Захваљујући само њиховом неискуству нису постигли више од једног поготка. Екипа је дјеловала хомогено, што је резултирало пролазом у осмину финала Купа БиХ.

Наравно, нису сви оправдали очекивања. Неки су показали да још увијек нису спремни за премијерлигашка искушења, тако да им предстоји још каљења у омладинском погону.

Утакмицу Купа судила је тројка из Приједора: Зоран Грбић, главни судија, те Сретен Удовичић и Игор Радаковић, као помоћне судије. Четврти судија био је Велимир Дринић из Модриче.

Жријебање парова 1/8 финала Купа Босне и Херцеговине 2020/2021. биће одржано у уторак, 6. октобра године, у 13 часова и 30 минута, у просторијама НС/ФС БиХ у Сарајеву.

Семберија инфо