КК УНСУ: МАКСИМАЛАН УЧИНАК НА ПРВЕНСТВУ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

КК УНСУ: МАКСИМАЛАН УЧИНАК НА ПРВЕНСТВУ СРПСКЕ


Протеклог викенда у Бања Луци у организацији карате савеза Републике Српске и техничкој организацији кк.“Енергија“ одржано је појединачно и екипно првенство Републике Српске за кадете, јуниоре и млађе сениоре у мушкој и женској конкуренцији.
 
У конкуренцији 200 такмичара из 31 клуба наши такмичари су, наступајући у пет појединачних категорија, остварили максималан учинак. Изборена су четири финала и освојено је свих пет одличја; три златне, те по једна сребрна и бронзана медаља.
 
Клуб је добио двоје нових првака Републике Српске; Кнежевић Анђела у категорији кадеткиња (-47) и Радан Урош у јуниорској у категорији (-68). Поред њих, прошлогодишњу титулу првака Српске, одбранио је Недић Саша у категорији млађих сениора (84). Трипуновић Јелена је минималним резултатом у финалу поражена од Марине Куртеш, актуелне првакиње БиХ и тако понијела титулу вицепрвакиње Српске. Бронзану и пету медаљу за наш клуб, освојио је Ивковић Александар у конкуренцији млађих сениора (-75).
 
Презадовољни смо оствареним резултатима, и сад се окрећемо наставку припрема за такмичења која нам предстоје. Пред нама су Првенство Српске за дјецу до 13 година, а након истог Државно првенство за кадете јуниоре и млађе сениоре.

Имајући у виду цјелокупну ситуацију током ове године, морамо поменути да се налазимо у врло тешкој финансијској ситуацији и одлазак на поменута првенства пред нама је упитан.

Недавно смо се обратили Градоначелнику за помоћ али још увјек нисмо добили одговор.

Имамо најбоље спортисте Града и Републике Српске и као један од најуспјешнијих спортских колектива Града Бијељине, мишљења смо да исту заслужујемо и с правом јој се надамо!