Брчак ухапшен због покушаја убиства суграђанке :: Semberija INFO ::

 

Брчак ухапшен због покушаја убиства суграђанке


БРЧКО - Полиција је ухапсила Х.О. (34) из мјеста Прутача код Брчког због сумње да је покушао убити суграђанку Ш.Р. (30) коју је тешко ранио хицем из оружја, потврђено је "Гласу Српске" Како је саопштено из Полиције Брчко дистрикта овај догађај полицији је јутрос пријављен је из службе медицинске хитне помоћи.

 - Полицији је око 2.15 часова пријављено је да је непозната женска особа у мјесту Горњи Рахић рањена из ватреног оружја те да су упутили санитетско возило.

Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и предузели све мјере и радње из своје надлежности, те утврдили да је ријеч о лицу Ш.Р. (30) рођеној у Њемачкој, настањена у насељу Прутаче, Горњи Рахић, а која је након прегледа у болницу у Брчком, а потом због тежине повреда упућена у УКЦ Тузла и животно је угрожена-наводи се у саопштењу.

Додаје се да је полиција лицу мјеста је извршила увиђај, а по наредби Основног суда Брчко дистрикта БиХ извршени су претреси два стамбена објекта, те преглед ширег лица мјеста којом приликом су пронађени и изузети трагови битни за кривични поступак.

- Током провођења истражних радњи утврђен је основ сумње да је ово кривично дјело извршило лице иницијала Х.О. рођен 1989. године у Бијељини, настањен у насељу Прутаче.

Лице Х.О. је због основа сумње да је починио кривично дјело убиство у покушају, лишен слободе, те ће уз извјештај бити предато у даљу надлежност Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ-пише у полицијском саопштењу.

У полицији нису могли да наведу више детаља и како је дјевојка рањена нити да кажу да ли је свему претходио неки сукоб. Н.Т.


Глас Српске