Мјестимично мокри коловози, у котлинама магла :: Semberija INFO ::

 

Мјестимично мокри коловози, у котлинама магла



БАЊАЛУКА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по мјестимично мокрим или влажним коловозима, а у котлинама је мјестимично смањена видљивост због магле.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају на повећану опасност од одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке и возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због одржавања манифестације "Маратон стазама Бранка Ћопића" у периоду од 10.00 до 16.00 часова најављене су повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Рудице - Нови Град до укрштања са Улицом Кеј крајишких бригада и на регионалном путу Рудице - Доњи Дубовик.

У времену од 9.00 до 11.00 часова привремено ће бити обустављен саобраћај на регионалном путу Кула - Бистрица, на дионици Враца-Брус, од "Саниленда" до раскрснице скретања за врх Требевића због одржавања спортске манифестације "Спринг ран".

У вријеме обуставе, саобраћај ће се преусмјеравати алтернативним правцима.

Због одржавања манифестације "Мото фест Бањалука 2023", до 17.00 часова потпуно је обустављен саобраћај на Булевару цара Душана, на дијелу од Улице краља Петра Првог Карађорђевића до Улице Теодора Колокотрониса, у Улици Теодора Колокотрониса, на дијелу од Улице Патријарха Макарија Соколовића до Улице Ђуре Даничића и у десној саобраћајној траци Улице Теодора Колокотрониса на дијелу од кружног тока до Улице Макарија Соколовића, гледано од кружног тока.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице до 3. јуна биће повремених обустава саобраћаја и змеђу 11.00 и 15.00 часова, два пута по пет до седам минута.

На истом магистралном путу, али на дионици Добро Поље - Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због санације клизишта.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком, урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара, уз саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Бијељина - Брчко и регионалним путевима Лопаре - Челић и Стари Угљевик-Главичице, рејон Глиња, због радова се саобраћа једном траком.

Због санације магистралног пута Градишка - Нова Топола - Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Саобраћај је обустављен на локалним путевима у мјесту Горњи Подградци због оштећења моста преко ријеке Буковице, као и преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак, те преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На подручју ФБиХ због радова на мосту Горица, за саобраћај је затворена десна цијев тунела 1. март у смјеру Зеница - Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно, кроз лијеву тунелску цијев.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

Спорије због радова током дана саобраћај се одвија на магистралним путевима Шићки Брод - Лукавац, Бихаћ - Каменица и Рипач - Дубовско, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова.

Због завршних радова на дионици регионалног пута Подлугови - Бреза обустављен је саобраћај данас од 6.00 до 18.00 часова.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње - Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.


Независне новине