Какво нас вријеме чека наредних дана, припремите кишобране :: Semberija INFO ::

 

Какво нас вријеме чека наредних дана, припремите кишобране


БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ данас је било облачно вријеме, уз највишу температуру ваздуха до 22 степена Целзијусова.

Током дана на западу и југу очекивала се честа киша, у осталим предјелима у првом дијелу дана претежно суво и топлије, а поподне и увече повремена киша падаће и на истоку.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, дуваће слаб до умјерен вјетар, источни и југоисточни.

Према прогнози федералног хидро-метеоролошког завода у понедјељак се очекује облачно вријеме са кишом и локалним пљусковима понегдје праћених грмљавином. 

"Обилније падавине на подручју Херцеговине, југозападне и западне Босне. Вјетар слаб промјенљивог смјера. Јутарња температура од 11 до 17, на југу до 20, а дневна од 15 до 21 °Ц"; наводи се у прогнози.

У уторак се очекује умјерено до претежно облачно вријеме са кишом и пљусковима. Јутарња температура од 10 до 16, на југу до 18, а дневна од 16 до 22 °Ц.

Како се додаје, у сриједу се очекује умјерено до претежно облачно вријеме са слабом кишом или локалним пљусковима. У већем дијелу земље престанак падавине послије подне. Јутарња температура од 8 до 13, на југу до 17, а дневна од 14 до 19, на југу до 23 °Ц.

Метеоролози за четвртак најављује претежно облачно вријеме са кишом и пљусковима. 

"Интензивније падавине на подручју Херцеговине и југозападне Босне. У остатку земље повремено и локално слаба киша или локални пљусак. Јутарња температура од 9 до 15, на југу до 18, а дневна од 19 до 25 °Ц", наведено је у прогнози.


Независне новине