ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА У ДЕЦЕМБРУ НА ПОДРУЧЈУ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА У ДЕЦЕМБРУ НА ПОДРУЧЈУ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА


Возачи, опрез!
 
Полицијска управа Бијељина  током децембра вршиће појачану контролу кретања моторних возила, користећи расположиве радарске системе и  пресретач у циљу превенције саобраћајних незгода у којима је неприлагођена и непрописна брзина кретања моторних возила доминантан узрочник саобраћајних незгода.
 
Контрола брзине кретања вршиће се превасходно на магистралним путним правцима на локалитетима гдје се најчешће догађају саобраћајне незгоде са настрадалим лицима, као и на подручју уличне мреже града Бијељине.
 
За девет мјесеци евидентирано је 14.482 прекршаја прекорачења прописане брзине кретања, што чини око 47% од укупног броја евидентираних прекршаја из области безбједности саобраћаја.
 
Напомињемо, да је највећи број саобраћаних незгода са настрадалим лицима евидентиран као посљедица непрописне и небезбједне брзине кретања 31%, са тежим тјелесним повредама 22%, док је код незгода са погинулим лицима непрописна и небезбједна била узрок у двије незгоде или 25%.
 
Апелујемо још једном свим возачима, да брзину кретања прилагоде, првенствено условима и стању пута како би сви заједно утицали на подизање нивоа безбједности саобраћаја.