Адвоката Милоша Стевановића хтјели отети па тражити откуп? :: Semberija INFO ::

 

Адвоката Милоша Стевановића хтјели отети па тражити откуп?


БИЈЕЉИНА - Полиција је, због сумње да су планирали отмицу бијељинског адвоката Милоша Стевановића, ухапсила Бијељинку Диану Јовић Цветиновић, која је с њим раније пословно сарађивала, те њених двоје суграђана Сању Ступар и Игора Перића.

Сумња се да је Јовић Цветиновићева, која се повезује с тамошњом компанијом "Крушик", била организаторка отмице, а мотив је, према доступним сазнањима, новац.

Наиме, спекулише се да је, наводно, постојао дуг који су осумњичени планирали да наплате тако што ће у саобраћају пресрести и отети Стевановића, а затим тражити откуп како би га пустили. Претпоставља се, заправо, да би мотив могао бити и пословни сукоб који већ годинама траје између Јовић Цветиновићеве и Стевановића.

Извори "Независних новина" потврдили су да је полиција пратила осумњичене те им прислушкивала и међусобне телефонске разговоре.

"Полиција је опрезно планирала моменат када ће их ухапсити тако да, с једне стране, прикупи довољно доказа, а да с друге стране ни на који начин не доведе у питање сигурност Стевановића", рекли су извори "Независних новина".

Из МУП-а Српске потврдили су да су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет у недјељу око 20 часова на подручју Бијељине, а уз подршку припадника Специјалне антитерористичке јединице и ПУ Бијељина, ухапсили три лица.

Уз навођење њихових иницијала, из МУП-а су додали да их сумњиче за припремање отмице. Услиједили су претреси.

"Код Сање Ступар пронађен је аутоматски пиштољ, а код Перића пиштољ", навели су наши извори.

Како додају наши саговорници, досад прикупљена сазнања указују на то да је отмица адвоката детаљно припремана.

"Они су, сумња се, вјеровали да Стевановић има већу количину новца који ће моћи извући од њега и због тога су испланирали отмицу. Пратили су адвокатово кретање, како би се што боље припремили за свој план", кажу наши извори.

Досад им се, додају наши извори, сваки пут нешто искомпликовало када би намјеравали да свој план спроведу у дјело, па је одлука пала да то ураде у недјељу.

Иначе, осим што се бави адвокатуром, Стевановић је и директор ДНС-а. Ненад Нешић, лидер ДНС-а, захвалио је полицији Српске, људима који су учествовали у акцији хапшења и дали свој допринос да се овакво, како је навео, злодјело спријечи.

"Сваки вид криминалног понашања је за осуду, а уколико је оно усмјерено на повреду личног и тјелесног интегритета једног људског бића, тим прије ова дјела имају посебну тежину и починиоце треба најстроже казнити", навео је Нешић.

Далибор Мрша, предсједник Адвокатске коморе Српске, саопштио је да је Комора с невјерицом запримила вијест о покушају отмице њеног члана Милоша Стевановића.

"Згрожени монструозношћу криминалног плана, најоштрије осуђујемо овакво поступање, које није само напад на једног адвоката, него напад на цијелу адвокатску заједницу", навео је Мрша те додао да је правовременом реакцијом полиције спријечен најгори сценарио с несагледивим посљедицама.

Стевановић нам се кратко јавио на телефон, али није желио коментарисати овај случај. Иначе, према писању медија, Диана Јовић Цветиновић с њим је већ дуже вријеме у спору због пола милиона марака. Како се даље наводи, прије неколико година предузеће "Стандард група", у власништву Стевановића, купило је 22 продајна објекта од предузећа "Крушик", које је пословало у саставу фирме "Схоп&ГО".

Наводно, куповина предузећа је договорена за милион марака и по потписивању уговора Стевановић је одмах уплатио 500.000 КМ, а остатак је, додаје се у медијским написима, одбио платити, па су услиједили судски спорови.


Независне новине