До када нас очекују стабилне временске прилике и шта доноси почетак новембра :: Semberija INFO ::

 

До када нас очекују стабилне временске прилике и шта доноси почетак новембра


Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завида, у уторак, 26. октобра, у Босни и Херцеговини се очекује претежно ведро прије подне. По котлинама и уз ријечне токове ће бити магле.

Од средине дана постепено наоблачење. Вјетар слаб сјеверног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између -3 и 2°Ц, на југу земље од пет до 10°Ц. Највиша дневна температура ваздуха већином између 10 и 15°Ц, на југу земље до 19°Ц.

За сриједу, 27. октобра, у већем дијелу Босне очекује се дјелимично ведро. Сунчано у Херцеговини и југозападу Босне. Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 1 и 5°Ц, на југу земље до 10°Ц. Највиша дневна температура већином између 9 и 14°Ц, на југу земље до 19°Ц.

Према прогнози за четвртак, 28. октобра, у Босни би требало да буде умјерено до претежно облачно вријеме. У Херцеговини претежно ведро. Вјетар слаб до умјерене јачине источног и сјевероисточног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између -1 и 4°Ц, на југу земље до 9°Ц. Највиша дневна температура ваздуха углавном између 8 и 13°Ц, на југу земље до 18°Ц.

До краја октобра стабилне временске прилике прогнозирају се у већем дијелу Босне и Херцеговине, осим на западу и југозападу Босне, те у планинском залеђу Херцеговине, гдје може пасти мало кише.

У првих пет дана новембра изгледна је промјена времена, прогнозира се киша широм земље, а снијег на планинама. Престанак падавина и стабилизација временских прилика очекује се од 6. новембра до краја прогнозног периода 9. новембра.


​Независне новине