Некада највећи регионални авио-гигант отишао у стечај :: Semberija INFO ::

 

Некада највећи регионални авио-гигант отишао у стечај


Британски Флајби (Флyбе) са сједиштем у Ексетеру, у Енглеској, био је највећа независна регионална авио-компанија у Европи, све до продаје Конект Ервејзу (Цоннецт Аирwаyс), у јануару 2019.

Али , Миррор данас пише да је Флајби постао несолвентан, те да је стављен под управу лиценцираних стечајних управника.

Директори и осигурани зајмодавци могу именовати администраторе (нека врста стечајног управника) путем судског процеса, како би заштитили компанију и свој положај што је више могуће.

Подсјећамо вас и на само значење стечаја - у питању је законски поступак који се спроводи над привредним субјектом код којег је дошло до озбиљнијих проблема у пословању (нпр. немогућност плаћања или презадуженост).

Миррор даље пише да су, у складу са новонасталом ситуацијом, отказани сви летови Флајбија за Велику Британији и они који воде из земље.

Британци који су се надали да ће летјети регионалним превозником, сада су добили обавјештење од стране власти да не крећу на аеродром, те да летови неће бити помјерени - већ их нема.

Управа за цивилно ваздухопловство Велике Британије (ЦАА) је такође објавила вијест о Флајбију. ЦАА је апеловала на купце карата дапровере најновије информације на веб страници компаније, преноси Телеграф. 
Флајби је, иначе, обављао до 530 летова недјељно на 23 руте.