Нијемац добио рачун за гријање од 1,6 милиона евра :: Semberija INFO ::

 

Нијемац добио рачун за гријање од 1,6 милиона евра


ХАМБУРГ - Нијемац из Нордерштета, у покрајини Шлезвиг Холштајн остао је без текста када му је на кућну адресу стигао рачун за гријање од невјероватних 1,6 милиона евра!

Како он наводи у видео клипу, у којем је избацио сав свој бијес, од градског предузећа Стадтwерке Нордерстедт, он би за даљинско гријање требао платити 1.647.620,33 евра за процијењену годишњу потрошњу од 9.840.000 киловатсати.

Како преносе њемачки медији, овај ватрогасац из Нордерштета крај Хамбурга каже да би, са оваквом процјеном градског предузећа, могао гријати цијели кварт.

Ипак, он је указао и на то да се грешке дешавају и да је свима то јасно, али у случају да је ово писмо добио неко старији, не би добро завршило:
“Да ово добије 90-годишња бака, она би већ била мртва због овог рачуна”, огорчено каже мушкарац. Он се у свом седмоминутном видеу, који је прегледало више од 72.000 корисника YоуТуба, пита да ли је могуће да баш нико не обраћа пажњу шта шаљу корисницима.

Из градског предузећа су само кратко одговорили да је дошло до грешке у систему која је повећала укупни износ за фактор 1000.


Независне новине