"Људи су нам огромна подршка": Огласио се син претученог старијег брачног пара код Вишеграда :: Semberija INFO ::

 

"Људи су нам огромна подршка": Огласио се син претученог старијег брачног пара код Вишеграда


Ајша и Фадил Мемишевић, супружници који су у четвртак увече брутално претучени и опљачкани у свом дому у Омерагићима код Вишеграда и даље су збринути на Клиници за неурохирургију КЦУС-а, али се осјећају много боље.

Хвала Богу иде на боље. Данас сам разговарао и са љекарима, моји родитељи се осјећају много боље и можда би ускоро могли кући, али нама је важно да се потпуно опораве јер ово што се десило изазвало је огромне трауме. Мајка је много боље, иако је задобила теже посљедице, али отац је затворенији, он је такав по природи, а ово га је тешко погодило. Каже ми: ‘Сине, ја сам био принуђен да гледам све, а нисам могао помоћи, нисмо се могли одбранити, а мајка је повјерена мени’. То је њему теже пало од свега. Обоје моле да им се да простора, да се не узбуђују пуно, нису они сад за причу о томе, нека се све смири прво, да одморе душом. Људи зову, питају, много људи нам је огромна подршка и хвала им на томе”, потврдио је за klix.ba њихов син Хасиб Мемишевић.

Комплетна јавност згрожена је због оног што се догодило Мемишевићима, а реакције и осуде не престају. С друге стране подршке породици у тешким тренуцима не мањка.

– Толику подршку смо добили од људи да нам је и поред свега што нас је задесило срце некако на мјесту. Такав смо ми народ, а то је једино исправно и да нису моји родитељи у питању, да су било чији други. Милион позива и порука смо добили. Све што се догодило је једна огромна траума за моје родитеље, моја мајка Ајша се покушавала бранити, она је по природи ратоборна, зато је прошла теже, нападач је тукао ногама, рукама.. били су везани, престрашени, немоћни обоје -навео је.

Истиче да су Фадил и Ајша скромни људи, радници, истински повратници.

– То сви знају, вратили се у Омерагиће једини да живе стално. Сви ми дођемо викенд, будемо, одемо, али они су ту, они су вољели бити на свом, радити, доприносити. Након овог догађаја шта год одлуче имат ће моју подршку, одлука је на мом оцу. Шта год каже он, ја ћу га подржати. Шта ће се даље дешавати не могу вам рећи, мени је сад најважније да они буду добро, да се опораве. На имању имају животиње, мораћемо наћи нека рјешења док се отац не опорави. Он ће одлучивати шта и како даље, јер то је његово – рекао нам је Хасиб.

Брутални напад који су преживјели његови родитељи није добра порука која се шаље другим повратницима.

– Никоме није једноставно у овом времену и оваквим околностима вратити се и преспавати ту. Туга је што су они у ових 20 година једини прави повратници .О овом човјеку који је осумњичен не бих ништа коментарисао, знам да су причали да је као дијете долазио често у село, да је ту имао прилику и зарадити. Нека институције раде свој посао, али к'о год да је овако нешто урадио он је нечовјек и заслужује највећу казну каже Хасиб.

Хасиб је захвалан свима који су помогли или се јавили породици на било који начин.

Напад на Ајшу и Фадила Мемишевића шокирао је јавност, изазвао бројне реакције и осуде, а полиција РС-а исте ноћи ухапсила је Бојана Продана, раније осуђиваног за убиство и друга кривична дјела, под сумњом да је извршитељ овог гнусног чина.

Он је након задржавања у полицијској станици пуштен на слободу и сада се води као “особа од интереса за истрагу”, а не као осумњичени.


Српскаинфо