ДНС чврсто опредијељен на јачању Републике Српске и њених институција у политичком, економском и социјалном смислу :: Semberija INFO ::

 

ДНС чврсто опредијељен на јачању Републике Српске и њених институција у политичком, економском и социјалном смислу


Предсједништвo Демократског народног савеза одржало је сједницу на којој је разговарано о току досадашњих преговора у вези формирања власти на нивоу Републике Српске и Босне и Херцеговине, те анализирало стање у општинским и градским одборима те странке након завршених Општих избора 2022.године.

Констатовано је да је ДНС чврсто опредијељен на јачању Републике Српске и њених институција у политичком, економском и социјалном смислу.

"Свјесни своје снаге и тренутне моћи ДНС је чврсто опредијељен да у разговорима са СНСД усагласи заједничке политике на добробит грађана Републике Српске и Босне и Херцеговине" поручено је из ДНС.

Предсједништво странке дало је подршку предсједнику ДНС и другим члановима делегација које су учествовале на преговорима са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и мандатаром за састав Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, те овлашћења предсједнику странке Ненаду Нешићу за даље вођење разговора на усаглашавању политика.

Разматрајући анализу стања у општинским и градским одборима констатовано је да нису остварени утврђени циљеви, што се одразило на тренутно стање у тим организацијама и ДНС-у као цјелини.

Закључено је да се распусте сви одбори који нису постигли задовољавајући изборни резултат, односно 3% на нивоу своје јединице локалне самоуправе, као и они одбори који нису имали довољан ангажман у изборном процесу и именују повјереници.

Предсједништво констатује да је ДНС-у потребна нова енергија и простор за нове чланове. Неопходно је вратити се комуницирању са грађанима и афирмацији правих вриједности.

Предсједништво је опредијељено да ради на изградњи и усавршавању рада органа странке свјесни сложености тог процеса, али истовремено и обавезе коју ДНС има према чланству и грађанима.