У АКЦИЈИ МУП-А СРПСКЕ УХАПШЕНИ ЛУБУРА И РОГУЉИЋ :: Semberija INFO ::

 

У АКЦИЈИ МУП-А СРПСКЕ УХАПШЕНИ ЛУБУРА И РОГУЉИЋ


Полицијски службеник Недељко Лубура и Бојан Рогуљић ухапшени су у полицијској акцији коју спроводи МУП Републике Српске на подручју Бањалуке, незванично сазнаје РТРС. Полиција у Бањалуци претреса локације које користе ова лица.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске лишили су слободе данас у Бањалуци лица Н.Л. и Б.Р. из Бањалуке због постојања основа сумње да су починили више кривичних дјела.

Из МУП-а Српске наводе да се ухапшени сумњиче да су извршили кривична дјела организовани криминал, помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела и злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

- С обзиром да је лице Н.Л. припадник Службе за заштиту интегритета и законитости у раду МУП-а, биће суспендован и против њега ће бити поднесен захтјев за спровођење унтрашњег поступка - наводе из МУП-а.з МУП-а наглашавају да је ова оперативна активност реализована захваљујући сарадње МУП-а Српске и Европола.

Лубура и Рогуљић биће предати поступајућем тужиоцу у законском року, саопштено је из Тужилаштва БиХ по чијем налогу је извршена акција.

Из Тужилаштва наводе да ће поступајући тужилац испитати осумњичене и донијети одуку о даљим активностима, те да су у оквиру ове акције извршени и претреси на подручју Бањалуке.

(РТРС)