ПЕТРОВИЋ И ОСМАНОВИЋ ОСУДИЛИ НАЦИОНАЛИСТИЧКЕ ИСПАДЕ У ДОБОЈУ, ТРАЖЕ РЕАКЦИЈУ ГРАДСКИХ ВЛАСТИ :: Semberija INFO ::

 

ПЕТРОВИЋ И ОСМАНОВИЋ ОСУДИЛИ НАЦИОНАЛИСТИЧКЕ ИСПАДЕ У ДОБОЈУ, ТРАЖЕ РЕАКЦИЈУ ГРАДСКИХ ВЛАСТИ


- Посланици у Парламентатној скупштини БиХ Обрен Петровић и Адил Османовић најоштрије су осудили националистичке испаде који су се догодили у Добоју 6. јануара.

Петровић и Османовић данас су одржали радни састанк у Добоју на ком су присуствовали начелници општина Добој Исток, Добој Југ, представници Зеничко-Добојског каднрона и главни имам ИВЗ Добој.

"У Добоју је 6. јануара, дан уочи православног Божича, група националиста организовала колону аута са српским заставама и дефиловала је по граду Добоју пјевајући пјесму 'Не волим те Алија'", наводи се у захтјеву упућеном градоначелнику Добоја Борису Јеринићу, начелнику ПУ Добој, Форуму за безбједност града Добој те Међурелигијском вијећу Добој.

Како су додали, овај догађај пореметио је иначе добру и годинама грађену атмосферу нациналне толеранције и заједничког живота припадника свих нација у Добоју.

"Како се у иначе веома турбулентним временима не би понављала оваква дешавања, учесници састанка најоштрије осуђују описане догађаје и траже од надлежних полицијских служби да предузму хитне мјере на разоткривању и процесуирању ученика срамотне националистичке поворке у Добоју", додаје се у захтјеву.

Како су истакли, од градоначелника такође захтијевају да се закаже радни састанак са начелницима опшзина Добој Исток, Добој Југ, Тешањ, Грачаница и Усора како би се поново створили услови за враћање међунационачног повјерења и поново успостави национална и вјерска толеранција.

(Независне)