БАЊАЛУЧАНИН ОСЛОБОЂЕН ОПТУЖБИ ЗА ПОКУШАЈ ИЗНУДЕ НОВЦА :: Semberija INFO ::

 

БАЊАЛУЧАНИН ОСЛОБОЂЕН ОПТУЖБИ ЗА ПОКУШАЈ ИЗНУДЕ НОВЦА


БАЊАЛУКА - Драган Радаковић (47) из Бањалуке ослобођен је оптужби у бањалучком Окружном суду да је пријетећи убиством покушао изнудити 55.000 КМ од Младена Мишковића, власника познатог бањалучког ресторана.

Пресуду је изрекло вијеће којим је предсједавао судија Драган Улетиловић који је појаснио да нема доказа да је оптужени починио дјело за које га терете. 

Појаснио је да оштећни није на јасан начин изнио да је то схватио озбиљно те да је прво рекао да није, а послије да је озбиљно схватио.

Такође није утврђено да ли је оптужени на цедуљи на којој је написао свој број и дао оштећеном оставио свој траг, а цедуља није вјештачена и није на несумњив начин доказана његова веза са њом.

Радаковића је оптужница теретила да је новац покушао да изнуди 22. јуна 2016. године. 

Тог дана дошао је код Мишковића у ресторан и рекао му да има шест дана да му да 55.000 КМ или ће га убити, те му је према оптужници, дао цедуљицу на којој је написао број на који да му се јави кад скупи новац. 

Мишковић је том приликом оптуженом рекао да ће га пријавити те га је фотографисао телефоном као и спорну цедуљу и све испричао полицији те је Радаковић ухапшен.

(Независне)