ШАРОВИЋ: ОЛУЈА ЈЕ НАЈВЕЋИ ЗЛОЧИН БЕЗ КАЗНЕ :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ: ОЛУЈА ЈЕ НАЈВЕЋИ ЗЛОЧИН БЕЗ КАЗНЕ


И након 26.година од акције Олуја у којој су хрватске снаге убиле најмање 1.800 Срба и протјерале њих око 250.000, ово класично етничко чишћење и даље је само највећи злочин без казне о коме се ћути и над којим су сви, па и они који су морали изрећи заслужене пресуде - остали нијеми“, истакао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.
 
„У акцији Олуја страдао је невини народ а њихова једина кривица била је то што су етнички Срби. Страдали су од својих комшија са којима су вијековима живјели. Стотине хиљада њих лишено је својих домова, својих најближих и то је један од најтрагичнијих догађаја нашег народа“ – поручио је Шаровић.
 
Умјесто прихватања одговорности, осуде и кажњавања убијања и протјеривања невиних људи, каже Шаровић, у Хрватској данас имамо прославу и слављење злочина, све оно чега би се сав цивилизовани свијет морао стидити.
 
„Овакав однос према злочину нас засигурно не води путем помирења и боље будућности“, поручио је Шаровић.
 
Подсјећамо, након акције Олуја већина српског становништва протјерана је у Републику Српску и Србију. Од око 600.000 Срба колико их је некада тамо живјело у Хрвтској данас живи мање од 150.000 Срба.

Semberija info