ПРОНАЂЕНА ИНДИЈСКА КОНОПЉА :: Semberija INFO ::

 

ПРОНАЂЕНА ИНДИЈСКА КОНОПЉА


У склопу заведене акције „ Плантажа 2021“ која се односи на сузбијање неовлашћене производње и промета опојних дрога – марихуане, полицијски службеници Полицијске станице Шамац су 2. августа 2021. године на подручју мјеста Обудовац пронашли плантажу. Пронађено је 19 стабљика индијске конопље, које су изузете са лица мјеста изузете. О свему је обавијештен надлежни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју.
 
С тим у вези, истог дана полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције, са истим циљем, на основу наредбе Основног суда у Бијељини, извршили су претресање куће  и земљишних површина које користи лице А.Т. у Бијељини.
 
Приликом претресања пронађено је и привремено одузето пет стабљика које својим изгледом, асоцирају на индијску конопљу, као и остаци зелене биљне материје који асоцирају на опојну дрогу „марихуану“.
 
О свему наведеном обавијештен је поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини. Након документовања предмета против лица А.Т. слиједи извјештај о постојању основа сумње да је починио кривично дјело „Неовлашћена производња и промет опојних дрога'''', наведено је у саопштењу за јавност из Полицијске управе Бијељина.