Вучић: Цена хлеба „Сава” биће снижена од петка са 57 на 54 динара :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Цена хлеба „Сава” биће снижена од петка са 57 на 54 динара



Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће, ради бржег сузбијања инфлације, већ од петка бити снижена цена хлеба „сава” са 57 на 54 динара, као и да ће молити ММФ да не дође до још једног поскупљења струје ове године, на које смо се раније обавезали.

„Имамо проблем са месом и то ћемо покушати да решимо у наредним данима, очигледно да ту има много тајкуна који су тражили на сваки начин да се држе изузетно високе цене, које су на нивоу највиших европских цена. Хлеб нам је најјефтинији, али ће бити још јефтинији. Нашим улагањем од 3,2 милиона евра и уз помоћ пекарима хлеб „сава” од 500 грама, ми ћемо смањити цену са 57 на 54 динара, што је ниже око пет процената”, рекао је Вучић представљајући нове мере.

Истакао је да се зауставља инфлација и помало и пада, али да тај процес треба убрзати. „Молићемо ММФ да нам омогући да не повећамо цену струје, на коју смо се обавезали да урадимо у септембру или октобру, јер не мислимо да имамо проблем са финансијама. Мислимо да је важније да то не утиче на повећање других цена да би могла брже да се обара инфлација ка циљаних осам одсто, да бисмо следеће године то спуштали ка 3,5 и 4.0 одсто”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.   


Политика - Тањуг