ШВЕРЦОВАЛИ ЗЛАТО У ПАМПЕРС ПЕЛЕНАМА :: Semberija INFO ::

 

ШВЕРЦОВАЛИ ЗЛАТО У ПАМПЕРС ПЕЛЕНАМА


- Српски цариници у сарадњи са полицијом јуче су прелазу Прешево спријечили покушај двоје путника да у памперс пеленама преко границе прокријумчаре златни накит, чија је вриједност процијењена на преко 2,2 милиона динара.

Прекршај је откривен када је на улазној страни овог прелаза за детаљан преглед издвојен аутомобил фолксваген пасат швајцарске регистрације, којим је из правца Сјеверне Македоније ка Швајцарској путовао млађи брачни пар.

"Мада су рекли да немају ништа за пријављивање, цариник је приликом контроле аутомобила, испред сувозачког сједишта пронашао торбу, у којој се, између осталог, налазило и једно неотворено паковање памперс пелена", саопштено је из Управе царине Србије.

Наводе да је његова неуобичајена тежина изазвала сумњу да је у њему нешто сакривено, што се убрзо испоставило као тачно, јер је у неколико пелена пронађено скоро пола килограма златних огрлица и наруквица са дукатима ''Франц Јозеф'', као и ланчића и прстења.

"Како вриједност откривеног накита премашује трећину вриједности возила, судском одлуком је поред злата трајно одузето и возило, процијењено на преко милион динара", наводи се у саопштењу.

(Независне)