СВА ГРАЂА ОД „СРБИЈА ШУМА“ :: Semberija INFO ::

 

СВА ГРАЂА ОД „СРБИЈА ШУМА“


Игор Брауновић, генерални директор Јавног предузећа „Србија шума“, са сарадницима, на приједлог дописништва“Новости“ за Шабац и Лозницу, предао је седмочланој породици Поповић-Вранић, у Руњанима, код Лознице, којима је потпуно изгорјела кућа, са свим стварима, комплетну грађу за нови дом, дар тог државног предузећа.

Брауновић је рекао да „свако предузеће данас, колико год водило рачуна да оствари што бољи профит, што је циљ и задатак, мора да покаже солидан степен друштвене одговорности“.

Народски речено, морамо да гледамо и свијет око себе, да будемо солидарни, човјекољубици и хумани -каже Брауновић. -Поносан сам што је наше предузеће, Богу хвала збир таквих људи, што су показале многе акције, укључујући и ову. Србија је наша земља, прелијепа и драгоцјена о којој сваког треба да бринемо, да је градимо и чувамо, али и људе њене. Ми који смо чувар и шума, имамо сјајан осећај за људе, знајући да нема ништа без човјека, оног који стварно гордо звучи, како рече славни пјеснки, а такви су људи којима сада помажу, такви су били и њихови славни преци који су, кроз 14 генерација свештенства, помогли небројеном броју људи.

Епископ шабачки Лаврентије упутио је захвалност и благослов Игору Брауновићу, истучући да овакви примјери „охрабрују, дају наду да ћемо лакше да пребродимо сваку муку, а и највеће државне, ако будемо солидарни и хумани“. Владика, чија је парохија и сама помогла породицу из Руњана, пожелио им је да се поново скуће што прије, „а они као потомци дивних духовника знају да човјек мора да буде најјачи духовно кад му је најтеже“.

У име породице, на поклону је захвалила Љиљана Вранић, „глава куће“, иначе једна од најбољих и најомиљенијих матичарки у западној Србији“. И кроз мобу и помоћ пријатеља, комшија и кумова, очекује се да до прољећа седмочлана породица опет буде под својим кровом.