ХРВАТСКА: ОД СУТРА ОШТРИЈЕ МЈЕРЕ ПРОТИВ ВИРУСА КОРОНА :: Semberija INFO ::

 

ХРВАТСКА: ОД СУТРА ОШТРИЈЕ МЈЕРЕ ПРОТИВ ВИРУСА КОРОНА


Foto
ЗАГРЕБ - У Хрватској од сутра на снагу ступају нове, оштрије мјере против корона вируса, којима се смањије дозвољени број особа на окупљањима, објавио је данас хрватски Национални штаб цивилне заштите на свом сајту.

Према новој одлуци, забрањена су јавна окупљања и догађаји на отвореном за више од 50 особа, умјесто досадашњих 100 на једном мјесту, а она с ковид потврдама и уз сугласност локалних штабова ограничавају се на 200 особа.

У затвореним просторима забрањују се јавна окупљања са више од 25 особа, умјесто досадашњих 50, а она уз ковид потврде ограничавају се на 100 особа.

На приватним окупљањима могуће је присуство 20 особа умјесто досадашњих 30, уз изузетак оних на којима сви имају ковид потврде у ком слуцају може бити присутно 50 особа, преноси Хина.

Нису уведене промјене у раду угоститељских објеката, али ће се интензивније контролисати ограницења броја гостију, одржавање физичког размака од 1,5 метра и коришћење маски.

Ограничава се и број гледалаца на спортским такмичењима, па ће тако у затвореном простору моћи да буде попуњено највише 20 одсто појединачне трибине, а на отвореном до 40 одсто.

Грађани обавезно морају да користе маске на вјерским обредима и уметницким програмима, биоскопским пројекцијама и изложбама, као и на седницама представницких тијела без обзира на поседовање ковид потврде.

Извор: Танјуг