Међународна акција у БиХ и Словенији, планирано хапшење више од 50 људи :: Semberija INFO ::

 

Међународна акција у БиХ и Словенији, планирано хапшење више од 50 људи


ЗЕНИЦА- Службеници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, у склопу међународне оперативне акције „АТМ“, на подручју Сарајева и Зенице започели претресе пословних и стамбених објеката и покретних ствари на 13 локација, саопштено је из ове агенције.

     Додају да активности спроводе због сумње да су почињена кривична дјела организовани криминал и прање           новца.

- Претреси  се врше по налогу Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ у сарадњи са полицијским службеницима министарстава унутрашњих послова Кантона Сарајево и Зеничко-добојског кантона (ЗДК) – саопштено је из СИПА.

Додају да су ове активности започете у фебруару 2022. године, те да су резултат рада заједничког истражног тима СИПА и Тужилаштва БиХ и Специјалног тужилаштва Словеније и Полиције  Словеније.

 - У оквиру ове акције коју проводе полицијски службеници СИПА  на подручу БиХ, данас су у Словенији започети  претреси на више од 70 локација у оквиру којих је планирано хапшење више од 50 лица – појашњавају они.

У току су и активности на прикупљању података о новчаним средствима која осумњичена лица посједују на рачунима банака и сефовима у којима евентуално држе новчана средства.


Глас Српске