ДУБРАВАЦ: САРАЈЕВСКА ДЕКЛАРАЦИЈА О ОСУДИ ТРИ ПРСТА-НЕПРОМИШЉЕН И НЕРАЗУМАН ЧИН :: Semberija INFO ::

 

ДУБРАВАЦ: САРАЈЕВСКА ДЕКЛАРАЦИЈА О ОСУДИ ТРИ ПРСТА-НЕПРОМИШЉЕН И НЕРАЗУМАН ЧИН


Невиђена острашћеност сарајевских политичара који су с негодовањем доживјели подигнута три прста господина Ненада Нешић, добила је свој најгори облик доношењем декларације Скупштине  града Сарајева о осуди подизања три прста. То је изразито дрзак и до сада незабиљежен примјер политичког тоталитаризма, истакао је Жељко Дубравац,  посланик ДНС-а у Народној Скупштини Републике Српске.
​ 
Нестварним дјелује таква политичка искључивост и брутална осуда поздрава са три прста који се у српском народу одомаћио и постао готово свакодневан. Симболише вјековно Свето Тројство (Оца, Сина и светог Духа). И нико у свијету то не забрањује.
 
Опште је познато да се људи широм планете поздрављају на различите начине, гестикулацијама, са једним прстом - подигнутим палцем на горе, са два прста, са три прста, са отвореном руком или затвореном шаком… Дакле, различите културе, различити поздрави.
 
Политичка помахниталост и национална острашћеност која долази из Сарајева је бескрупулозан наставак сатанизације Срба и непоштовања културе једног од најстаријих народа који на овом простору има пребогату културу, писмо и језик, што је многима трн у оку.
 
Овим најоштрије осуђујем наведену декларацију града Сарајева и позивам оне који су је донијели, да је опозову и ставе ван снаге. Био би то разуман гест који пружа наду да је међусобно уважавање и поштовање различитости могуће у Босни и Херцеговини и да је управо то чини посебном и богатијом од других, истакао је Дубравац.