"Независним" потврђено: "Лидл" разматра локације у БиХ и тражи још радника :: Semberija INFO ::

 

"Независним" потврђено: "Лидл" разматра локације у БиХ и тражи још радника


БЕРЛИН, БАЊАЛУКА - "Лидл" тренутно улаже у могуће филијале и складишта у БиХ, потврђено је из овог њемачког малопродајног ланца "Независним новинама".

"У том контексту, већ смо попунили релевантна слободна радна мјеста и активно тражимо додатне запослене како бисмо додатно проширили постојећи тим на лицу мјеста", речено је "Независним новинама".

У "Лидлу" нам кажу да је БиХ малопродајно тржиште на којем њихов концепт наилази на велико одобравање потрошача.

"Молимо вас да разумијете да у овом тренутку не можемо давати никакве даље изјаве о врсти и обиму могућих активности или могућих датума отварања. Залажемо се за транспарентну комуникацију и информисање и благовремено ћемо саопштити наредне кораке запосленима и заинтересованим странама", нагласили су уједно  апелујући на медије у БиХ да се валидним информацијама сматрају само оне које долазе директно из овог ланца, јер, како кажу, кружи много информација које нису потврђене.

Бојан Кресојевић, градски менаџер града Бањалуке, казао је за "Независне новине" да су и раније вођени разговори с представницим компаније "Лидл" те да од стране Градске управе имају пуну подршку.

"Тренутно је фаза проналаска адекватне локације, а ми подржавамо отварање нових радних мијеста и ту смо да олакшамо услове пословање", истиче Кресојевић за "Независне новине".

Подсјећања ради, медији су протеклих дана опширно извјештавали о томе да је "Лидл" у Бијељини почео изградњу пословног објекта, и то на углу улица Шабачких ђака и Раје Бањичића. Објављено је да су радови почели 21. септембра, а да је извођач "Техноград" из Тузле, те да је у БиХ засад у плану шест продајних објеката.

Поред тога, било је прије неколико мјесеци и информација да се "Лидл" повлачи из БиХ, тада су из Агенција за унапређење страних инвестиција у БиХ (ФИПА) рекли "Независним новинама" да их ова њемачка компанија није службено обавијестила о напуштању тржишта БиХ, иако су процес регистрације завршили и били у поступку проналажења локација за њихове маркете.

Према одговору који су дали "Независним новинама" потврдили су да о повлачењу и не размишљају.

Такође, у септембру прошле године "Независне новине" су незванично објавиле да се "Лидл" распитује о могућим локацијама у БиХ и да планира да своје продајне објекте отвори у оним дијеловима БиХ гдје живи велики број потенцијалних купаца, односно у градовима гдје има више од 30.000 становника.

Њемачки медији су објавили да би "Лидл" прве објекте у БиХ могао отворити већ 2022. и на крају би могло бити отворено до 30 трговина у БиХ.


​Независне новине