СВЕ ЗА БОЉЕ УСЛОВЕ, КОЈАДИНОВИЋ И НЕШКОВИЋ ОБРАДОВАЛИ МАЛИШАНЕ У СТАНАРИМА :: Semberija INFO ::

 

СВЕ ЗА БОЉЕ УСЛОВЕ, КОЈАДИНОВИЋ И НЕШКОВИЋ ОБРАДОВАЛИ МАЛИШАНЕ У СТАНАРИМА


Привредник и хуманитарац из Њемачке Мирослав Којадиновић заједно са директором Дома здравља Лопаре Желимиром Нешковићем посјетио је данас Основну школу “Десанка Максимовић” у Станарима којој су донирали 5.000 КМ за набавку уџбеника.

Ученици и наставници дочекали су донаторе истакавши да су сви ученици незапослених родитеља од 5 до деветог разреда од ове донације добили уџбенике.

Којадиновић је подсјетио да је на ову идеју дошао на приједлог Бранка Вуковића, начелника општинскогодјељења, током сусрета на Данима дијаспоре у Станарима, коју је Нешковић одмах прихватио.
-Дјеца су стуб друштва, који треба да се његује и која су будућност наше Републике Српске-нагласио је Којадиновић

Он је додао да је дијаспора важан фактор друштва у цијелом региону и да је увијек спремна да помогне завичају.
Претходно је на пријему у општинској управи, начелник Станара Радојица Ћелић уручио захвалницу Којадиновићу за посебан допринос овој општини.

-Којадиновић је примјер како се воли свој род и отаџбина а ми смо му захвални на доброчинству-рекао је Ћелић.
Директор Основне школе “Десанка Максимовић” Александар Ристић захвалио је добротворима и рекао да је више од 70 ученика на овај начин добило уџбенике.

Ристић је напоменуо да је и општина Станари донирала 4.000 КМ за набавку уџбеника.

-Током школовања схватио сам да је образовање најважније, зато је важно улагати у образовање дјеце и побољшање услова наставе-рекао је Нешковић који је успјешан директор и  љекар и сарадник за медицинска питања њемачке компаније “Доматек”.

Током боравка у овој општини Којадиновић и Нешковић посјетили су Ветеране одбрамбено-отаџбинског рата ОО Станари.