ЏАФЕРОВИЋ У УН-У: БИХ ЖЕЛИ У ЕУ И НАТО :: Semberija INFO ::

 

ЏАФЕРОВИЋ У УН-У: БИХ ЖЕЛИ У ЕУ И НАТО


- Шефик Џаферовић, предсједавајући Предсједништва БиХ, обратио се данас Генералној скупштини Уједињених нација у Њујорку, рекавши да су спољнополитички циљеви БиХ чланство у Европској унији и НАТО савезу те је изразио очекивање да ће након избора 2. октобра БиХ још снажније наставити на том путу.

"Вањскополитички циљ БиХ је и регионална сарадња. Босна и Херцеговина жели добре односе са својим сусједима, уз међусобно уважавање, поштивање и принцип реципроцитета. И једино је тако могуће градити односе са БиХ", рекао је Џаферовић.
 
Џаферовић је поновио да су "вањскополитички циљеви Босне и Херцеговине чланство у Европској унији и НАТО савезу те је изразио очекивање да ће након опћих избора који ће се одржати 2. октобра ове године, БиХ још снажније настави на том путу што прије добити статус кандидата за чланство у ЕУ".

"Вањскополитички циљ Босне и Херцеговине је и регионална сарадња. Босна и Херцеговина жели добре односе са својим сусједима, уз међусобно уважавање, поштивање и принцип реципроцитета. И једино је тако могуће градити односе са Босном и Херцеговином", казао је Џаферовић.

(Независне)