ПРИЈЕТИ НЕСТАШИЦА ПАСОША ЗА ГРАЂАНЕ БИХ? :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕТИ НЕСТАШИЦА ПАСОША ЗА ГРАЂАНЕ БИХ?


Foto
Набавка пасошких књижица поново је заустављена због жалби понуђача и извјесно је да ће од марта наступити несташица пасошких књижица за грађане БиХ, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Иако је Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података( ИДДЕЕА) БиХ тендер за набавку образаца пасошких књижица објавила прије више од осам мјесеци, тај поступак још увијек није ни близу завршетка.

Ако узмемо у обзир да Агенцији уговор за испоруку пасоша, који тренутно има са фирмом „Милбауер", истиче у марту ове године, може се закључити да је извјесно да грађани БиХ од трећег мјесеца ове године неће бити у могућности да изваде нове или замијене старе путне исправе.

Канцеларији за разматрање жалби БиХ ће бити потребно одређено вријеме да одлучи по најновијој жалби пристиглој на поступак набавке књижица, што ће додатно продужити рок за набавку пасоша.

Подсјећамо, ИДДЕЕА је још крајем априла ове године расписала набавку за обрасце пасошких књижица, али је набавка поништена након жалбе фирми „Сириус" и „Тхалес ДИС Франце" крајем августа.

Агенција затим почетком септембра расписује нову набавку којом прописује да је рок за пријем понуда 25. октобар, али на тај тендер жалбу поново улаже „Тхалес ДИС Франце",а коју Канцеларија за разматрање жалби БиХ одбија.

 Набавка се тако одужила на крај децембра, али ни то није помогло јер је стигла нова жалба, а оно чега се сви прибојавају је да би се могао поновити сценарио из 2017. године када је ИДДЕЕА потрошила цијелу годину на набавку пасоша, а грађани су испаштали јер нису могли да добију нову путну исправу.

Извор: Бијељина данас