Швајцарци протјерују поштара из БиХ, украо пакете вриједне 100.000 франака :: Semberija INFO ::

 

Швајцарци протјерују поштара из БиХ, украо пакете вриједне 100.000 франака


Foto: Screenshot/blick.ch | Ilustracija
Суд у Цириху осудио је држављанина БиХ (36) на 15 мјесеци условне казне те петогодишње протјеривање из Швајцарске јер је, радећи као поштар, украо пакете вриједности 100.000 франака.

Наиме, како се могло чути током суђења, он је пакете крао док је био запослен као поштар у швајцарској поштанској служби. Доказано је да је украо садржај 43 пакета, укупне вриједности 100.000 франака.

Наиме, он би уређајем скенирао пакет као да је достављен, иако ниједан од тих пакета није завршио на правој адреси. Робу коју би узео из пакета је препродавао по Швајцарској или слао у БиХ. Углавном су му на мети били телевизори, али и кафе апарати, агрегат, као и два бицикла.

Он је на суђењу сам признао да је сваког дана очекивао да му се полиција појави на вратима, али ништа се није дешавало.

"Заиста не схватам како ме нико није примијетио чак два мјесеца", рекао је он, наглашавајући у више наврата да није својевољно постао криминалац.

Наиме, имао је коцкарске дугове. Новцем од препродаје желио је да отплати те дугове. Његов адвокат је рекао да је његова “игра” била класична: старе дугове је отплаћивао новим задуживањем. У једном моменту ти дугови износили чак пола милиона франака. Наводно има дуг према 70 људи, што у Швајцарској, што у БиХ.

Међутим, временом су кредитори почели да шаљу пријетње да ће му запалити родитељску кућу, због чега је морао нешто хитно да предузме. На крају је одлучио да краде и препродаје ствари које је требао да испоручи грађанима.

(Независне)