ПУЦЊАВА У АЈДАХУ, ДВОЈЕ УБИЈЕНО И ЧЕТВОРО РАЊЕНО :: Semberija INFO ::

 

ПУЦЊАВА У АЈДАХУ, ДВОЈЕ УБИЈЕНО И ЧЕТВОРО РАЊЕНО


Foto: AP/Rebecca Boone
Двије особе су убијене, а четири повријеђене, укључујући полицајца, у пуцњави у једном тржном центру у Бојсију, главном граду америчке савезне држава Ајдахо, саопштила је полиција.

На конференцији за новинаре, власти су саопштиле да су током јучерашњег инцидента полицајци размијенили ватру са осумњиченим, преноси АП.

Полиција је у понедјељак увече у саопштењу за јавност навела да је осумњичени у критичном стању хоспитализован и да је повријеђени полицајац збринут и пуштен.

Полиција није објавила никакве друге информације о жртвама, полицајцу или осумњиченом.

Тржни центар је блокиран јаким снагама полиције од понедјељка увече, а полиција је саопштила да ће остати затворен док се истрага наставља.

Шеф полиције Рајан Ли рекао је да је пуцњава пријављена полицији око 13.50 у понедјељак, уз извјештај да је једна особа упуцана у то вријеме, а када су полицајци стигли, примијетили су некога ко је одговарао опису осумњиченог.

- Дошло је до размјене ватре, која је услиједила убрзо након што је полиција стига, што је резултирало повредом полицајца, као и привођењем осумњиченог - рекао је Ли.

Он је навео да истражитељи вјерују да је био само један нападач и да нема опасности за становиштво, као и да за сада нису познати мотиви овог напада.

Отприлике 400 метара даље, полицајци су затворили дио пута у близини прометне раскрснице како би могли да истраже друго мјесто злочина у вези са пуцњавом.

Полицајци на другом мјесту злочина одбили су да одговоре на питања о истрази осим што су потврдили да је у вези са пуцњавом у тржном центру.
 
(Тањуг)