Диана Кајмаковић нова шефица Одјела за организовани криминал и корупцију Тужилаштва БиХ :: Semberija INFO ::

 

Диана Кајмаковић нова шефица Одјела за организовани криминал и корупцију Тужилаштва БиХ


САРАЈЕВО - Новоименовани в. д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић именовао је Диану Кајмаковић за нову шефицу Посебног одјела за организовани криминал и корупцију, а Озренку Нешковић на водителја Посебног одјела за ратне злочине, потврђено је за портал Кликс.

Наиме, Кајганић је у петак разријешио дужности Озренку Нешковић са позиције шефице Посебног одјела за организовани криминал и корупцију и именовао је на своју бившу функцију, а Диану Кајмаковић именовао за водитеља одјела који се треба борити с најтежим случајевима криминала и корупције у држави.

Диана Кајмаковић радила је на процесуирању опасних особа и криминалних група у БиХ, а неки предмети су дуго времена плијенили пажњу домаће и шире јавности попут оног против Зијада Турковића и његове криминалне групе.

У вријеме рада на предмету Туковић и остали добијала је пријетње смрћу, а 2014. године на њеном аутомобилу испред зграде у којој станује су пресјечени каблови за кочнице што је окарактерисано као покушај убиства.

Кајмаковић је била једна од кандидаткиња за в.д. главног тужитељица, али је веће повјерење добио њен колега Миланко Кајганић. У својој намјери да постане главна тужитељица није успјела ни 2019. године када је ту позицију добила Гордана Тадић.

Тада је навела да би се залагала за то да се корупција подијели на вишу, средњу и нижу.

Једном приликом је рекла да је срећа што у свом послу има пуну подршку породице.

"Имају разумијевања за посао којим се бавим, свјесни су терета и опасности који носи и некако су научили да се носе с тим. Дјеца и данас осјете посљедице мог рада на великим предметима. Често су били тема изругивања и задиркивања друге дјеце, преживљавали су стрес због разних натписа у новинама те разних дешавања која су била везана за нас као породицу, док, с друге стране, комплетна та ситуација је допринијела да моја дјеца брже сазрију, постану јача и отпорнија. Баланс је тешко одржавати, али захваљујући подршци свог мужа и своје дјеце ја сам успјела. Било је тренутака када сам мислила да нећу успјети, да нећу моћи издржати, јер не бих вољела да приватни и пословни живот постану једно, иако је тешко раздвојити те двије врсте живота. У неким сегментима посла нисам могла да раздвојим приватно и пословно, али морала сам јер једино тако можете успјети остати чисте главе и исправно размишљати."


Глас Српске