Градоначелник Бањалуке и одборници положили заклетву, изабрани предсједник и потпредсједник Скупштине града :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Бањалуке и одборници положили заклетву, изабрани предсједник и потпредсједник Скупштине града


БАЊАЛУКА – Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и одборници у Скупштини града положили су свечану заклетву, а потом је за предсједника Скупштине именован Младен Илић из СНСД-а, док је на мјесто потпредсједника изабран Саша Чудић, одборник из реда националних мањина.

Конститутивна сједница градског парламента почела је након што је медијима дозвољено снимање кадрова на почетку рада ове институције.

Секретар Скупштине града Бањалука у досадашњем сазиву Игор Шукало рекао је да је медијима дозвољено да за 10 минута сниме кадрове на почетку и потом напусте зграду Народне скупштине Републике Српске, гдје се сједница одржава због актуелне епидемиолошке ситуације.

Шукало је најавио да ће по окончању конститутивне сједнице, у просторијама Градске управе Бањалука бити одржана конференција за новинаре.

Скупштину града Бањалука чини 31 одборник, а правно озваничену већину 19 одборника из СНСД-а, Социјалистичке партије, Уједињене Српске, Демоса, два самостална одборника и независни одборник из реда националних мањина Саша Чудић.

Конститутивна сједница Скупштине града Бањалука требала је да почне јутрос у 10 часова али је Станивуковић затражио да буде одгођена док се новинарима и медијским екипама не дозволи да је прате.

Илић је постао најмлађи предсједник Скупштине града до сада.

-Поштовани предсједниче Скупштине, Ви имате 24 године, а ја сам за градоначелника изабран са 27 година, вјерујем да се ово није десило у региону, а и шире – рекао је Станивуковић.

Додао је да ће можда скептици рећи да не могу ништа, али да он каже да могу много.

- Млади смо, амбициозни, имамо историјску шансу да то докажемо. Ја нећу подлећи политичким притисцима. Имамо снаге да докажемо колико можемо, политика за мене неће бити препрека – рекао је градоначелник.

Станивуковић је Илићу поручио да је у том смислу срећан што је Илић изабран, те што ће имати прилику да се њим боље упозна, јер га до сада није познавао.

-По мени, није проблем ни дићи руку и дати Вам шансу. Имаћемо изазове и желим да Вас упознам са сазнањима до којих сам дошао – рекао је Станивуковић и додао да је Клуб ПДП-а сам одлучио да ли ће подржати избор новог младог предсједника.

Он је новом предсједнику Скупштине пожелио срећу, али и упозорио да ће га проблеми дочекати већ за 10 минута.

Градоначелник се дотакао и спорних диплома и додао да има много спорних диплома међу начелницима.

Он новом предсједнику Скупштине поручио  да је за 10 дана видио оно што ће он тек да види наредних дана и пожелио му срећу.

Глас Српске