ДОМАЋИНСТВО МИЛИЈАДА У ПОПОВОМ ПОЉУ, КУТАК ЗА ДУШУ, УЖИВАЊЕ У ПРИРОДИ И УКУСАН ЗАЛОГАЈ :: Semberija INFO ::

 

ДОМАЋИНСТВО МИЛИЈАДА У ПОПОВОМ ПОЉУ, КУТАК ЗА ДУШУ, УЖИВАЊЕ У ПРИРОДИ И УКУСАН ЗАЛОГАЈ


Foto: Semberija info
Док се воденички камен лагано окреће, а коњи пасу, долином се шири опојан мирис пржене рибе
 
Готово на истој раздаљености, на неких двадесетак километара, од Бијељине, Брчког, Угљевика и Лопара, у селу Попово Поље, смјестило се прелијепо сеоско домаћинство за излет и уживање у природи, препуној зеленила, употпуњено овоременим детаљима.
 
Подно кућа, на рубу Поповог Поља, у долини окруженој шумама и зеленилом, налази се домаћинство Милијада. Капија гостољубивог домаћина, који је увијек спреман да дочека путника намјерника, увијек је отворена, без обзира да ли је радни или нерадни дан.


 
Иако је био понедјељак, када је слободан дан за раднике домаћинства, власник и креатор Милијаде Михајло Мишел Михајловић нас је срдачно дочекао.
 
Након напорног радног дана, каже Мишел, он долази на имање да нахрани животиње, покоси траву, покрене воденички камен...
 
-Посла на имању увијек има, али ово је за мене одмор. Овдје нема буке, не чују се возила, природа је прелијепа, прави рај. Истина да сам ја емотивно везан за овај крај, јер сам се овдје родио и одрастао и овдје ми је најљепше, али и други кажу да се овдје осјећају као у рају. Одувијек сам волио природу и животиње, а нарочито коње, па сам одлучио, по својој мјери, да направим нешто овако гдје би уживала моја фамилија, моји унучићи, а и сви други који воле природу, животиње и мир’’, овако почиње причу за портал ,,Семберија инфо’’ Михајло Михајловић.


 
С обзиром да је одувијек обожавао коње, на простору Милијаде коњи су нашли посебно мјесто. Домаћин каже да је набавио расу коња који су мирни и са којима дјеца могу безбрижно да уживају, да их шетају, напасају и јашу.
 
Тешко би било у Милијади одлучити се на ком мјесту је љепше – да ли у воденици, док камен лагано дроби жито, на педалини или глисеру, у базену, за столом са укусним здравим залогајима, на воденом кревету или у лаганој шетњи на имњу. Понуда је широка – савршено уклопљено изворно сеоско, отргнуто од заборава, и модерно.
 

-Све сам ово ја планирао. Рибњаке напунио водом, убацио рибу, осмислио главни објекат, базен и све помоћне зграде. Потом сам, на пар дана, довео једног стручњака да чујем његово мишљење о свему што сам до тада урадио. Највећа непознаница је била са рибњацима, како и колико додавати свјеже воде, колико рибама треба кисеоника и све остало. Тај стручњак је имао само ријечи хвале за садржаје нашег домаћинства’’, подсјећа Михајловић.


 
Ријечи хвале за понуду и угођај код Михајловића у Поповом Пољу имају и гости који су имали прилику да бораве на имању, а посјетиоци долазе са свих страна – из окружења, Србије, Федерације БиХ, Хрватске...
 
Домаћинство Милијада нуди различите аранжмане – цјелодневни боравак по цијени од 40 марака по особи, преноћиште у двокреветној соби за 30 марака по особи, преноћиште у апартману са воденим креветом по цијени од 50 КМ по особи, вожњу бициком, вожњу педалинама и глисером, уживање у укусном домаћем залогају, а посебно у савршено припремљеној риби, изловљеној у неком од рибњака Милијаде. По договору са Михајловићима на Милијади можете организатовати и разна славља по својој мјери, промоције, дегустације... Да ли провели неколико сати или пар дана на Милијади, уживање је загарантовао.

Засигурно, на имању највише уживају дјеца. Поред коња ту су и козе, магарци, лабудови... играоница у природи са реквизитима прилагођеним оваквом мјесту, спуштање сајлом преко воде, купање у базену и много чега другог.


 
Све у свему, свако може да направи свој програм уживања или прихвати приједлоге љубазних домаћина. Приједлоге домаћина можете добити и телефоном на бројеве 065 989 - 257 и 065 516 – 235.
А, ми смо добили и обећање домаћина да ће имање употпунити и голф теренима.
 

-Имам ја много планова. Ослушкујем и жеље људи и трудим се да ово мјесто буде дестинација на коју се радо долази’’, каже на крају за ,,Семберија инфо’’ Михајло Мишел Михајловић.

(Семберија инфо)