Мајевички соколови препуни снаге :: Semberija INFO ::

 

Мајевички соколови препуни снаге


Прије годину дана у Лопарама је основано Спортско удружење „Мајевички соко“. Спортисти окупљени у овом удружењу баве се спортом који носи назив обарање руку. 

Обарање руку је спорт са два противника који се суочававају један са другим, савијеним лактовима постављеним на сто и чврсто стегнутим рукама, који затим покушавају да, на силу, спусте руку противника на врх стола. Овај спорт се често лежерно користи за демонстрирање јаче особе између двоје или више људи.
 

Илија Деспотовић, предсједник Спортског удуржења „Мајевички соко“, рекао је за портал ,,Семберија инфо’’ да је на идеју за оснивање удружења дошао заједно са начелником општине Лопаре Радом Савићем.

-Удружење смо основали 15. фебруара 2022. године. Иако смо још увијек младо удружење, тренутно бројимо 20 чланова, а надамо се да ћемо бити бројнији. У нашим редовима од укупно 20 чланова има и пет дама, на шта смо изузетно поносни. Моја супруга Стана је једна од њих“, истакао је Деспотовић.


 
-Клуб је добио име по мојој идеји и жељи да се наслиједи назив ,,соко” који је познат у овим крајевима одраније, а затим смо Мајевицу додали због тога што су сви чланови из овога краја“, појаснио је Илија Деспотовић.
 
Такође, казао је да највише освојених медаља и пехара имају његова супруга Стана, Александар Димковић, Милан Симић, Дражен Секулић и он.
 
-Мој најзначајнији успјех јесте освајање апсолутног шампиона Србије, у марту 2022. године, лијевом и десном руком, као и остали многобројни турнири и такмичења гдје сам освајао прва мјеста“, рекао је Илија Деспотовић и додао да су им планови за будућност дружења, тренинзи, као и да буду бољи на такмичењима.
 
Његова лична жеља је да одбрани титулу апсолутног шампиона Србије у ИФИ, те одлазак на Европско првенство.
 
Деспотовић наглашава да су млађи све више заинтересовани за овај спорт.


 

-Они код нас могу добити квалитетне тренинге, савјете у вези са спортом и све је то бесплатно. Потребно је само да се учлане у удружење“, закључио је за ,,Семберија инфо'' Деспотовић.

Све информације у вези са тренинзима, као и детаље о такмичењима заинтересовани могу добити на инстаграм профилу „Мајевички соко“, као и профилу Илија Деспотовић (facebook, instagram и youtube  каналу).   

(Семберија инфо)