БОРКА И ДРАГОСЛАВ СИМИЋ ПОНОСНИ СУ РОДИТЕЉИ СЕДМОРО ДЈЕЦЕ :: Semberija INFO ::

 

БОРКА И ДРАГОСЛАВ СИМИЋ ПОНОСНИ СУ РОДИТЕЉИ СЕДМОРО ДЈЕЦЕ


Foto: Semberija info
У семберском селу Велика Обарска у три куће има дјеце за читаво село, а једна од њих је и кућа Борке и Драгослава Симића.
 
Борка и Драгослав Симић у брачним водама су 31 годину и поносни су родитељи седморо дјеце. Најстарији од седморо дјеце је Милош (1991), затим кћерка Вукица (1992), па Борко (1996), Милица (2003), Аћим (2004), Мирко (2007) и најмлађа Јована (2010). Најмлађи Симићи - Јована и Мирко су још увијек школарци. Мирко је ученик деветог разреда основне школе, а Јована седми разред, док су старије сестре и браћа запослени.


 
Симићи се баве пољопривредом. Гаје стандардне ратарске културе за ово поднебље, а имају и домаће животиње. Надалеко су познати по ергели коња, као и по томе што су једни од ријетких који продају кобиље млијеко на простору Семберије.
 
Драгослав Симић, на почетку разговора за „Семберија инфо“, каже је да су он и супруга Борка на почетку брака живјели на породичном имању његовог оца у засеоку Огорелица, па потом прешли на имање Аце Видића гдје су и дан-данас.


 

-Док смо живјели на имању мога оца у засеоку Огорелица добили смо троје дјеце, а када је моја супруга Борка наслиједила имање од ујака, преселили смо се овдје. Моја супруга је јединица, нема ни браће ни сестара, па смо одлучили да поред то троје дјеце које смо већ имали, да добијемо још четворо“, казао је Симић.

Борка и Драгослав Симић истакли су да се сви добро слажу, те да нису строги родитељи и да све рјешавају разговором.



-Добра су дјеца, трудимо се да их усмјеримо у добром правцу, на првом мјесту је да буду добри људи. Важно нам је да буду добри и поштени, да буду примјер осталој омладини. Боримо се и трудимо да буду добри. Сви се добро слажу, а старији пазе на млађе, а како су сви сада одрасли много је лакше“, казали су мама Борка и тата Драгослав и додали да им сва дјеца помажу на породичном имању, колико им обавезе дозвољавају, јер су сви, сем најмлађих запослени.


 
Брачни пар Симић, поред титула маме и тате, имају и титуле баке и деке.
Наиме, они већ имају шест унукица-четири унуке од кћерке Вукице и двије од сина Милоша.
 

-Када има слоге у породици, када се брачни другови слажу све се може остварити у животу“, истакли су Борка и Драгослав Симић.



Сви чланови породице Симић из Велике Обарске, пасионира су заљубљеници у коње и коњарство.

-Сви волимо коње и уживамо са њима. Одлазимо на трке, упрежемо их у фијакере, дјеца воле да јашу. Имамо школу јахања и регистровани Коњички клуб „Вранац“.  Пошто имамо и фијакере, радо их изнајмљујемо за свадбе, крштења, али има и оних који би само мало да се провозају, па нас зову“, рекао је Драгослав Симић за портал ,,Семберија инфо’’ и поновио да им многи долазе по кобиље млијеко које продају и које је свима познато по љековитости.


 
(Семберија инфо)