Деда Цвјетко уз помоћ вјештих руку и алата израђује предмете од дрвета :: Semberija INFO ::

 

Деда Цвјетко уз помоћ вјештих руку и алата израђује предмете од дрвета


Скоро свакодневно у близини Тржног центра „Емпоријум“ у Бијељини, суграђани могу видјети седамдесетједногодишњег декицу Цвјетка Вујановића који излаже своје рукотворине од дрвета. Уз помоћ својих вјештих руку и алата у својој радионици он израђује коњска кола, санке, те приколице за дрва ширким народним масама познатије као каре.

Цвјетко Вујановић је истакао да је да је у животу јако задовољан са свим што има, а на првом мјесту са породицом, на коју је изузетно поносан, па чак и са пензијом за коју каже да је скромна, а продајом рукотворина, које је још у дјетињству научио да прави допуњава кућни буџет.

-Љубав према изради предмета од дрвета открио сам у дјетињству, док још као чобан чувао говеда. Под старе дане јавила је нека носталгија за прављење рукотворина, а њиховом продајом увећавам мало и пензију. Дневно могу да направим два пара, а нема прста који нисам посјекао обрађујући дрво, без обзира на све ово ми причињава задовољство“, истакао је Вујановић за портал „Семберија инфо“.



Дека Цвјетко, који  каже да своје рукотворине цијени 30 конвертибилних марака, али да се нерјетко деси да их прода и по нижој цијени.

-Цијена некада буде и нижа, како с ким се „погодим“, па продам и за 25 или 20 конвертибилних марака. Неријетко се деси, да продам и за мањи износ, када видим да се дјеца одушеве“, рекао је Цвјетко Вујановић и додао да поред коњских кола прави и продаје дрвене варјаче које продаје по цијени од двије и по до двије конвертибилне марке.

Семберија инфо