ЕКОЛОШКО РЕКРЕАТИВНО ИЗЛЕТИШТЕ КОД БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ЕКОЛОШКО РЕКРЕАТИВНО ИЗЛЕТИШТЕ КОД БИЈЕЉИНЕ


На неких десетак километара од Бијељине, у семберском селу Љељенча, пензионер Милорад Марковић је прије шест година отпочео изградњу еколошког рекреативног излетишта.
 
Инфраструктуру за ово излетиште почео је градити знатно раније, прије десетак година, када је засађено и прво дрвеће.

“Сада је ово рај за очи и душу, на површини од шест и по хектара. Изградио сам рибњак који могу користити спортски риболовци, а спортисти и рекреативци на располагању имају тринаест спортских терена, од тениског терена, па до игралишта за одбојку на пијеску. Пандемија вируса корона је у великој мјери смањила број посјетилаца, али, надам се да ће људи поново почети да излазе у природу и да уживају у овим садржајима. Супруга Савка и ја газимо осму деценију, пензионери смо, али и даље радимо као да смо у најбољим годинама. Овог љета нас прати и велика суша. Све се уротило против човјека. У међувремену је уз помоћ Градске управе асфалтиран приступни пут до излетишта. Моја жеља је да ово излетиште користе млади, основци, средњошколци, студенти. Не може се млади човјек бавити спортом он лајн, већ мора доћи на спортски терен”, каже за портал Семберија инфо Милорад Марковић, истичући да се нада бољим временима, без короне и суше.



Милорад је пуно новца инвестирао у изградњу излетишта и садржаја који га употпуњују. Он каже да није желио градити комерцијално излетиште, нити је размишљао о изградњи ресторана.
 
“Улазница од пет КМ покрива кориштење тринаест спортских терена, роштиља и других погодности. Наш народ је осиромашен и некима је тешко издвојити и тих пет марака. Дјеци, узраста до шест година, боравак на излетишту је бесплатан. Ипак, хајде да сачекамо нека боља времена”, оптимистичан је Милорад Марковић.

ОПШИРНИЈЕ У НОВОМ БРОЈУ СЕМБЕРСКИХ НОВИНА