МАЊЕ ПОСЛА У РИБАРНИЦАМА :: Semberija INFO ::

 

МАЊЕ ПОСЛА У РИБАРНИЦАМА


Иако се ближи крај Васкршњег поста, риба се све мање једе. Да ли смо постали већи хришћани са појавом корона вируса па постимо “на води” или је риба постала луксуз, који више не можемо приуштити?
  • Као што видите, данас је уторак и ближи се крај Васкршњег поста, а наша рибарница је празна. У прошлој години смо имали слабу продају рибе а ни ова година не обећава. Стање је мало боље него претходне, али ни близу промета који смо имали прије појаве короне. Крсна слава, која је падала у вријеме поста, Лазарева субота увијек је доносила доста посла, али ове године је слаба продаја. Препоруке су да се крсна слава слави у кругу породице, те је тако било и прошле и ове године, наводе власници рибарнице “Жељко”.
Цијена рибе је остала као и до сада па се за килограм шарана треба издвојити 7КМ, за пастрмку 9КМ, килограм ослића се креће од 6.5КМ до 8КМ, а најјефтинија риба је толстолобик са 5КМ по килограму. Бијељинци највише траже шарана. У рибарници “Жељко” кажу да је толстолобик, иако по цијени најјефтинија риба, најквалитетнија, јер се ради о биљојед-риби, односно “риби која пасе”. Шаран и пастрмка су рибе из рибњака, док пастрмке поточарке у рибарницама нема осим ако је купац сам не упеца!

Семберија инфо