ХУМАНИСТА АЛЕКСАНДАР ВЛАЧИЋ, АПСОЛВЕНТ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА: Млади човјек великог срца :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИСТА АЛЕКСАНДАР ВЛАЧИЋ, АПСОЛВЕНТ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА: Млади човјек великог срца


Апсолвент Правног факултета Универзитета Источно Сарајево, Александар Влачић, у јеку пандемије вируса корона, окупио је групу младих студената из Бијељине, са јасним циљем и жељом – да помогну породицама које су биле у најтежем положају током марта и априла ове године.

- Идеја се родила сасвим спонтано, у друштву младих људи, који су осјетили сву тежину ситуације која нас је задесила у марту и априлу ове године, са појавом и ширењем вируса ковид 19. Многе су породице из окружења, а и код нас у Бијељини, остајале без прихода, због губитка посла, много пензионера није могло да обави неопходне дневне активности, а социјално угрожене категорије су биле у још тежем положају.  Управо, посматрајући такву слику, спонтано смо се организовали, прикупили средства међу собом и кренули у акцију“,  подсјећа Влачић.



И поред страха од свих посљедица, које је нови вирус носио са собом, ова група младих људи је, на добровољној основи, прикупила финансијска средства, довољна за, чак, педесетак пакета помоћи, који су садржали неопходне животне намирнице. Говорећи о овој акцији, Александар Влачић каже да су спремни за нове активности уколико се јави потреба, јер, како каже, помоћи човјеку у невољи је нешто свето.

- У таквим ситуацијама ти не мислиш о себи и свом здрављу. То је, потпуно у другом плану’’, наглашава овај млади човјек.

- Страх од заразе и успутне компликације које носи вирус, на срећу, ,,нису нам стали на пут’’. Жеља да се помогне у тешкој ситуацији, која је задесила и наше суграђане, била је јача од панике. Обишли смо пензионере и социјално угрожене породице. Свако од нас је знао по неку такву породицу, којој би наша помоћ добро дошла. Остало је већ ишло лако. Породице, које смо обишли, биле су изненађене нашим доласком и вољом да ризикујемо. Били су захвални, а то нам је дало јачи вјетар у леђа да се посветимо сљедећим активностима. Можда смо ми млади, али смо озбиљни људи  и спремни смо да се ангажујемо и да дамо допринос заједници у којој живимо кад је то потребно“, категоричан је Влачић.

Семберија инфо