Модна ревија КУРЈАКА: На модној писти :: Semberija INFO ::

 

Модна ревија КУРЈАКА: На модној писти


Одржана велика модна ревија бијељинског ,,Курјака’’ на којој је наступио и већи број истакнутих естрадних умјетника.

У Дому омладине у Бијељини 25. јануара је организована модна ревија уз концерт народне музике, на којој су представљени модели Бијељинске конфекције ,,Курјак’’ за сезону јесен зима 1989/90. године. За промоцију модних новитета ове реномиране модне куће ангажовани су чланови Удружења манекена Београд.

С обзиром да је ова модна ревија била врло добро посјећена, а да су бијељински конфекционари лансирали све саме модне новитете из своје најновије колекције која је намијењена за извоз, али и домаће тржиште, питали смо Ратомирку Винтерфелд, модну креаторку РО ,,Курјак’’, шта је све приказано на ревији и шта ће се носити наредне сезоне.

- Избор женских костима које смо приказали на модној ревији само је дио производног програма, који се налази у процесу производње’’, каже Ратомирка  и додаје де ће се већ за мјесец дана наћи у продаји у нашим продавницама. Поред тога, приказали смо неколико модела женских капута, првокласног квалитета и модерног кроја, са великом крагном као јединим детаљом. У другој групи модела лансирали смо моделе за шири куруг потрошача  - капуте за све прилике који уз то могу бити свечани, ако се допуне адекватни детаљем. На крају смо извршили промоцију модела  из спортског програма, јер је ,,Курјак’’ познат и као произвођач конфекције за младе’’.

Које ће боје бити атрактивне у наредној сезони и шта Ви препоручујете?

- Још ће бити популарне све нијансе браон боје. Међутим, морам да кажем да црна боја страховито продире и све више осваја тржиште, јер је млади све више траже. По мом мишљењу, капут треба да буде ,,мирне’’ боје и једнобојан. Најприкладнији су браон и црни капут, који се врло лијепо комбинује са ташном и чизмама, а допуњују се крзном, шалом јарких боја или шеширом, који је поново актуелан.                         

Д.Н. - Семберске новине, 1. фебруар 1989. године