ЖЕЉКА ГРУЈИЧИЋ: Трудим се да помогнем сваком појединачно :: Semberija INFO ::

 

ЖЕЉКА ГРУЈИЧИЋ: Трудим се да помогнем сваком појединачно


ЖЕЉКА ГРУЈИЧИЋ, ШЕФИЦА ОДСЈЕКА ЗА УПРАВНО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ И СОЦИЈАЛНУ ЗАШТИТУ У ОДЈЕЉЕЊУ ЗА БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКУ И ЦИВИЛНУ ЗАШТИТУ ГРАДА БИЈЕЉИНА

Трудим се да помогнем сваком појединачно

Жељка Грујичић, већ више од десет година ради у Одјељењу за борачко-инвалидску и цивилну заштиту у Градској управи, чији је дјелокруг рада врло тежак и исцрпљујући. У просторије овог одјељења свакодневно долазе они који су доживјели много тешког у животу, али су, нажалост, на маргинама.

- Многи су током рата изгубили своје најдраже, напустили огњиште, остали без неког дијела тијела, мучи их беспарица, болест и године сустигли... И шта све још? Нажалост, мало је лијепог у њиховим животима. Довољно је да чујеш, само током једног радног дана, једну или двије тешке животне приче, премного је, а, камоли, слушати безброј прича, а свака за себе може бити филм. Сви ти људи очекују да им се помогне, а могућности су ограничене. С обзиром да и ја припадам тој популацији, трудим се, као и моји начелници и колеге да помогнемо колико год је то могуће'', појашњава шефица Одсјека за управно-правне послове и социјалну заштиту у Одјељењу за борачко-инвалидску и цивилну заштиту Града Бијељина.

- Обављамо правне, административне и низ других стручних послова, а који се односе на утврђивање статуса, признавање права и оставарење здравствене и социјалне заштите породица погинулих бораца Војске Републике Српске, цивилних жртава рата, војних инвалида и бораца ВРС, а све у складу са законским одредбама и прописима који уређују ову област. Захтјеви наших странака су различити - од захтјева за признавање права на личну, породичну и инвалиднину цивилних жртава рата, категоризацију бораца, борачки додатак, утврђивање права на здравствену заштиту, бањску рехабилитацију, додјеле једнократне помоћи, те низ других тражења'', прецизира Жељка Грујичић.

Наглашава да посебно пажњу поклањају сарадњи и пружању стручне помоћи удружењима која окупљају кориснике борачке популације, те удружењима која заступају интересе особа с инвалидитетом, као и особа које живе у тешким материјалним условима.

Без обзира што ради са врло осјетљивом популацијом, а, нажалост, и великој мјери и маргинализованом, она је ведра и насмијана.
- Ако не можемо свакоме изаћи у сусрет у оној мјери колико он очекује, можемо га салушати и упутити му ријечи разумијевања, а морам нагласити да је Градска управа доста учинила за ову популацију'', наглашава Жељка Грујичић.

Да је то тако, поред бројних признања и захвалница Одјељењу, много је захвалница и на њено име. Међу њима је неколико признања Градске борачке организације, Ветерана гарде ,,Пантери'', Града Бијељина, КУД ,,Велино Село'', Удружења четника ветерана Семберије, Мајевице и Посавине, Удружења породица несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице, те многих других.

​Семберске новине - Семберија инфо