Ја лично - Мр Александар Матић, директор Средње стручне школе у Јањи :: Semberija INFO ::

 

Ја лично - Мр Александар Матић, директор Средње стручне школе у Јањи


1. Шта сматрате својим највећим успјехом у животу?
- Поред своје породице, коју сматрам највећим успјехом и која је, такође, важан сегмент живота, за мене велики успјех јесте био рад на факултету са студентима док сам био виши асистент на Саобраћајном факултету, затим рад са дјецом као професор физике и помоћник директора у основној школи.
Наравно, сатисфакција након 16 година радног стажа је и рад у средњој школи као директор. Рад са дјецом је велика одговорност, јер образујемо можда будуће научнике, државнике, докторе наука, писце, а то и јесте љепота рада у просвјети.
 
2. Која је то професија којом сте у младости прижељкивали да се бавите и колико се она разликује од онога што вам је данас посао?
- Пошто сам се дуги низ година бавио спортом, мислио сам да ћу се остварити као неки врхунски спортиста, али како сам из породице просвјетних радника, на крају сам и ја отишао у те воде.
 
3. Која књига, филм или представа су на Вас оставили утисак посљедњих година?
- Филм: ,,Патриота“ и ,,Апокалипто“, а књига, која ми је посљедња остала у сјећању, је од Орхана Памука ,,Жена црвене косе“ и ,,Авантуриста“, Харалд Робинс.
 
4. Постоји ли хоби или неко друго интересовање којем посвећујете слободно вријеме?
- Слободно вријеме, углавном, проводим породично и са дјецом. Рекреативно се бавим тенисом, евентуално негдје отпутујем на викенд одмор.
 
5. Шта би, по Вашем мишљењу, требало унаприједити у Бијељини?
- Прије свега, недостаје још један парк, спортска дворана, затворени базени који ће бити приступачни свима, те више паркинг простора у граду.
 
6. Како Бијељину и Семберију видите у будућности?
- Бијељина у будућности мора  прерасти у један туристички центар, а то може због своје географске позиције. Предност која би се требала и мора искористити је Бањско љечилиште, које има огроман потенцијал.
Организовати спортске турнире, који ће прерасти у традиционалне тениске турнире или кошаркашко/фудбалска такмичење.

Семберске новине - Семберија инфо