Гест људи великог срца: Договорили се и мост изградили :: Semberija INFO ::

 

Гест људи великог срца: Договорили се и мост изградили


Да још увијек има добрих људи који су спремни да помогну другима и да ријеше проблем у свом окружењу, примјер су и комшије Владимир Ћурчија, Раденко Бојић и Драгиша Ракић из Бијељине.

Наиме, они су ових дана, уз симболичну финансијску подршку још пар комшија, изградили мостић на каналу који од канала Дашница тече кроз насеља ,,Интергај’’ и ,,Ковиљуше’’ и у којем има воде чим падну прве кише. Мостић на том каналу омогућава мјештанима ових насеља, а и другим путницима намјерницима, кајкраћи пут од једног до другог насеља. Овај правац најчешће користе ђаци, јер им се тим путем скраћује одлазак до школе за пола километра, што није занемариво, а нису изложени ни саобраћају.

- Ту је својевремено била постављена нека мало већа даска преко које се могло прећи, али прелаз је био баш несигуран, поготово кад падне киша или кад је снијег. Дешавало се да се неко оклизне или падне, али, на срећу, није било озбиљнијих повреда. Међутим, недавно је један дјечак пао са таквог моста и пребио руку. То је већ био озбиљан аларм да нешто урадимо. Договорили смо се да направимо сигуран мост и ријешимо проблем. По оној народној ,,кад се хоће, све се може’’ и ми смо направили тај мостић’’, говори за ,,Семберске ’’ Владимир Ћурчија, један од иницијатора и градитеља.

Каже да, када коси траву у свом дворишту, тримером покоси и траву ту око моста, да би свима било лакше и сигурније, поготово дјеци, јер су често на том мјесту виђали змије. Мосту су се обрадовали многи мјештани који живе у том дијелу града, али наглашавају да би им било још боље када би се ту поставиле двије-три уличне свјетиљке. Иницијатива је, тврде, већ упућена Градској управи и вјерују да ће имати разумијевање градских челника, јер за тај посао не треба много новца, а вриједиће свима пуно, поготово у вечерњим и ноћним сатима.                             

Семберске новине - Семберија инфо - В. Зеленовић