У САМОМ ВРХУ ЈУГОСЛОВЕНСКОГ СТРЕЉАШТВА :: Semberija INFO ::

 

У САМОМ ВРХУ ЈУГОСЛОВЕНСКОГ СТРЕЉАШТВА


На недавно одржаном првенству Јудославије у дисциплини трап - гађању летећих мета, Зоран Новаковић заузео је шесто мјесто. До сада четири пута првак БиХ и два пута други на првенству државе.

Да је био на Олимпијским играма у Лос Анђелесу, Зоран Новаковић био би пласиран одмах иза побједника. На првенству Југославије, одржаном у Загребу 2. септембра, у дисциплини трап-гађањулетећих мета заузео је шесто мјесто са резултатом од 191 круг.  Првак је имао 194, а олимпијско подједник 192 круга. Учествовало је, 35 екипа са 174 такмичара из цијеле земље.

Зоран је радник СУП-а и свакодневно патролира бијељинским улицама. Тек му је 25 година, његова каријера је, практично на почетку, а код куће  већ има собу пуну трофеја, медаља, пехара и других признања са разних такмичења . Највећи су му успјеси два друга мјеста на првенствима Југославије, четири пута је био првак Босне и Херцеговине и годину дана репрезентативац, а ових дана очекује нови позив у репрезантативну екипу.

- И овдје, као и у свим другим спортовима, мора много да се ради, каже Зоран.

Пошто у Бијељини нема услова, прешао сам у  бањалучку ,,Козару’’  и сад наступам за њих. Сем републичког и државног првенства наступам на око 20  такмичења  у једној сезони.  И скоро обавезно донесем неку од медаља или пехара. А почео сам да се такмичим још 1972. године у бијељинском друштву ,,Изо Јахић’’ , а од раније сам волио лов, јер су ми ловци и отац и мајка. Нажалост, у Бијељини нема интересовања за ову дисциплину, мада је она уско повезана с ловом, а ово је ловачки крај  са скоро хиљаду чланова  ловачког друштва. Прије десетак година бијељинска екипа је била друга у Републици, сада нема ничега. Јесте да је то скуп спорт, моја пушка, рецимо сада кошта стотињак милиона, али бар нешто би се у ловачком друштву могло организовати. Ја бих одмах прешао у ту нашу екипу, а мислим да би доста добрих стријелаца могло да се нађе.

Треба ту доста тренинга за врхунске резултате, али моје старјешине у служби увијек ми излазе у сусрет и за тренинге и за такмичење. За наредну годину очекујем да ћу изборити опет мјесто у репрезантацији за европско  и балканско првенство на коме побјеђујемо у посљедње двије године.

,,Семберске’’ , 22. септембар 1984. године