Милорад Јовић, технички секретар коалиције КОЛОСИ :: Semberija INFO ::

 

Милорад Јовић, технички секретар коалиције КОЛОСИ


Шта сматрате својим највећим успјехом?
Брак који траје 35 година, кћерка и син близанци.

Која је то професија којом сте у младости прижељкивали да се бавите и колико се она разликује од онога што вам је данас посао?

Желио сам бити машински инжењер. Сада радим на заговарању за права особа с инвалидитетом, што је у потпуној супротности, мора се признати.

Која књига, филм или представа су на Вас оставили утисак последњих година?

Књига Вука Драшковића ,,Александар од Југославије’’ из које сам схватио како смо ми овдје на Балкану увијек били народ за подкусуривање великих сила или мегаломанских апетита наших владара, а све на штету обичног народа.

Постоји ли хоби или неко друго интересовање којем посвећујте слободно вријеме?

Волим да читам књиге свих жанрова које купујем или подижем као дугогодишњи члан Народне библиотеке „Филип Вишњић’’. Највише слободног времена проводим са кућним љубимцeм мачком Мау који ме опушта од стресног посла.

Шта би, по вашем мишљењу, требало унаприједити у Бијељини?

Потребно је обезбиједити више простора за рекреацију, као трим стазе, бициклистичке стазе, наткривени базени итд... Обезбиједити више радних мјеста са одговарајућом платом.

Како Бијељину и Семберију видите у будућности?

Вјеровали или не, као препознатљиву туристичку дестинацију. Затим, као град младих и високообразованих стручњака. Надам се да ће Бијељина постати индустријски центар као некада, повезана добрим комуникацијама са окружењем, што сада, нажалост, није случај. Надам се да ће се у Семберији и пољопривреда опоравити и вратити на старе стазе као што је била некада.

​Семберске новине - Семберија ИНФО