ЛД АУТО ДОО МЈЕСТО ЗА ЉУБИТЕЉЕ ДОБРИХ ВОЗИЛА :: Semberija INFO ::

 

ЛД АУТО ДОО МЈЕСТО ЗА ЉУБИТЕЉЕ ДОБРИХ ВОЗИЛА


Већ тринаесту годину бијељински „ЛД Ауто“ ДОО, као овлаштени партнер јапанске „Тојоте“, успјешно продаје, дистрибуира, врши сервисирање и одржавање „Тојотиних возила“, каже Дражен Бојић, менаџер продаје у предузећу „ЛД Ауто“.

-Сервисирамо и друге брендове аутомобила, тако да нам се и власници других модела аутомобила могу обратити за услугу. Оно што бих посебно истакао овом приликом, почели смо пружати и јединствену услугу, не само у Бијељини, већ и на територији БиХ, а то је прање аутомобила у аутоматизованој перионици, које је ласерски навођено. У питању је потпуно безбједно вањско прање, без икаквих контаката са аутомобилом. Прање се врши најквалитетнијим средствима за чишћење. Ту услугу пружамо 24 сата  дневно, седам дана у седмици, дакле непрекидно. Власник аутомобила треба само да одабере један од два програма прања, основни или супер. Након плаћања услуге, основни програм кошта пет, супер програм осам КМ, активира се жељени програм. Прање аутомобила траје пет до седам минута, зависно од одабраног програма. Након тога стиже гласовно обавјештење да је услуга извршена. Што се тиче програма „супер“, он подразумијева још два третмана, са квалитетним средством за чишћење и воскарењем површине аутомобила, што подразумијева да ће аутомобил остати чист један дужи временски период“, каже Бојић и истиче да „ЛД Ауто“ у понуди има Тојотине моделе са хибридним мотором. У пракси се показало да грађани БиХ имају изузетно повољан однос према возилима са хибридним моторима.
 

-Хибридни мотори подразумијевају комбинацију два или више елемената. Углавном је ријеч о комбинацији бензина и електромотора са батеријом, као другим елементом. У периоду у коме је у функцији бензински мотор, пуни се батерија, тако да се у одређеном тренутку, под одређеним околностима, може активирати електромотор, односно батерија. Најбољи ефекти постижу се у градској вожњи. Тренутно у продаји имамо три хибридна мотора, 1.8 хибрид, 2.0 хибрид и 2.5 хибрид. Илустрације ради, најзаступљенији је 1.8 „Тојота – ЦХР“ модел, који у реалним околностима троши од три до пет литара бензина  и постиже одличне резултате на уштеди горива.

Његова уобичајена потрошња, када се не би укључивао електромотор и батерију, била би између седам и осам литара бензина“, каже Бојић, истичући да „Тојота“ нуди хибридне изведбе, по нешто вишим цијенама, на готово свим својим моделима, изузев полутеренских и теренских возила.

Бојић каже да је „Тојота“ у 2019. години, већ од фебруара, извршила озбиљно освјежавање своје флоте. На тржиште је избацила пет нових модела, а редизајнирала је „Королу“, „Камри“ и „РАВ 4“.

портал Семберија инфо (Љ.Љубојевић)