ТАТЈАНА БЛАГОЈЕВИЋ, ДИРЕКТОР АГЕНЦИЈЕ ЗА МАЛА И СРЕДЊА ПРЕДУЗЕЋА ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ТАТЈАНА БЛАГОЈЕВИЋ, ДИРЕКТОР АГЕНЦИЈЕ ЗА МАЛА И СРЕДЊА ПРЕДУЗЕЋА ГРАДА БИЈЕЉИНА


1.Шта сматрате својим највећим успјехом у животу?
По мени сваки дан је успјех, када устанем здрава свако јутро и набацим осмјех на лице, кренувши у нове побједе. Иначе мој лични успјех је када знам да сам некоме помогла у било ком сегменту, а нарочито некоме коме је помоћ пријеко потребна. Искрен осмјех на нечијем лицу, изазван вашом заслугом, је, по мени, нешто непроцјењиво. То што сам остала увијек приземна,скромна и васпитана је успјех мојих родитења.
 
2. Која је то професија којом сте у младости прижељкивали да се бавите и колико се она разликује од онога што вам је данас посао?
У младости сам хтјела да будем педијатар, јер јако волим дјецу и дан - данас то су моји најбољи другари, али, нажалост, након завршене средње школе животни правац се окренуо у скроз другом курсу.
 Позив љекар,а који сам жељела, се знатно разликује од позива економисте и посла којим се данас бавим, и увијек ће ми остати као неостварена жеља.
 
3. Која књига, филм или представа су на вас оставили утисак последњих година?
Књига „Колиба“, коју сам добила од моје пријатељице Јелене Дабић по губитку мајке. Увијек ћу јој бити захвална због тога, јер ми је та књига дала одговоре на питања које ја у том моменту нисам могла да пребродим. Након пар година „Колиба“ је екранизована. Такође ми је то филм који радо погледам с времена на вријеме.
Представа „Гробница за Бориса Давидовича“- волим драматургију.

4. Постоји ли хоби или неко друго интересовање којем посвећујете слободно вријеме?
Доста времена проводим у природи, то ме релаксира. Волим борилаче спортове којима сам се бавила до посљедњих пар година.
Моја највећа страст је вожња мотора. Тренутно возим мотор у категорији 650 кубика, врста мотора ,,ендуро’’.
 
5. Шта би, по Вашем мишљењу, требало унаприједити у Бијељини?
Ја свој град волим највише на свијету,мада би природни околиш изван града требало унаприједити, у смислу кампова, викенд - насеља, простора у природи за породице, јер мислим да имамо доста природног потенцијала. У граду конкретно више зелених површина, фонтана (јер имамо топла љета), означених пјешачких и бициклистичких стаза.
 
6. Како Бијељину и Семберију видите у будућности?
Вољела бих да видим амбициозан пројекат наших архитеката којим би се зграде и солитери претварали у самоодрживе екосистеме, а Семберију видим као највећи туристички центар у регији, са импозантним аква - парком.

Семберија инфо