МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ВУК КАРАЏИЋ: НАЈМНОГОЉУДНИЈА ГРАДСКА МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА :: Semberija INFO ::

 

МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ВУК КАРАЏИЋ: НАЈМНОГОЉУДНИЈА ГРАДСКА МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА


Мјесна заједница „Вук Караџић“ према посљедњем попису становништва сврстава се у најмногољудније градске мјесне заједнице у Бијељини са својих око 8.000 становника. Велики број дјеце школског узраста, али и пензионери жељно очекују реализацију започетих  и планираних спортских и културних пројеката у овом великом насељу
Мирослав Бајић, предсједник Савјета Мјесне заједнице „Вук Караџић“ каже да ово велико градско насеље има развијену инфраструктуру, међутим, има још пуно тога што треба планирати и реализовати.


-Наш циљ је да реновирамо и обновимо свлачионице на локалном стадиону, а пл­а­нирамо да изградимо и одбојкашко игралиште за од­бојку на пијеску. Таквог спортског терена нема на подручју града и наша жеља је да то изградимо. Већ смо извршили адаптацију прос­торија за потребе мјесне за­једнице, а у току је и набавка компјутерске опреме. Већ смо добили нову опрему, столове и столице, као и компјутер. У питању је донација Развојног програма УН - УНДП-а“.

Бајић каже да је Дом за ста­ра и изнемогла лица, који је неколико година постојао у просторијама Мјесне заједнице „Вук Караџић“, на Збору грађана  промијенио своју намјену у Дом културе.


-У наредном периоду планирамо пуно активности у овим просторијама. Имамо пуну по­дршку Градске управе и градоначелника Мићића. Они су препознали да ми у Савјету Мјесне заједнице имамо младе, амбициозне људе који желе унаприједити живот у овој мјесној заједници. Већ смо код УНДП-а кандидовали и пројекат загријавања просторија будућег Дома културе, уз помоћ клима – уређаја који ће загријавати просторије и на изузетно ниским те­м­пературама. Ми смо у про­шлој години, уз помоћ Гр­а­дске управе, добили још километар ас­фалта на подручју наше мјесне заједнице. Градска управа је у потпуности финансирала асфалтирање једне улице“.
Када је у питању адаптација свлачионица на фудбалском игралишту, Мирослав Бајић каже да ће тај пројекат коштати око 25.000 КМ.

- Биће извршена термоизолација комплетног објекта на игралишту, замјена кровне конструкције и свега онога што је неопходно за нормално организовање фудбалских утакмица. Само за опрему и намјештај у Дому културе УНДП је издвојио око 15.000 КМ. Вјерујем да ћемо реализацијом започетих пројеката у великој мјери побољшати услове за рад мје­с­не заједнице, као и за организовање бројних спортских и културних активности. У овој мјесној заједници живи велики број Рома, тако да је планирано и организовање креативних ра­дионица за жене Ромкиње.


На подручју ове мјесне заједнице има још неасфалтираних улица, а многе улице, када је у питању њихова реконструкција,  чекају на прикључење на градску канализацију

АРХИВА СЕМБЕРСКИХ НОВИНА