НЕКИ ОД НАЈБОЉИХ: Теодора Терзић, талентована средњошколка :: Semberija INFO ::

 

НЕКИ ОД НАЈБОЉИХ: Теодора Терзић, талентована средњошколка


Уз подршку породице и пријатеља све се може

Теодора Терзић, ученица четвртог разреда Пољопривредне и медицинске школе, поред редовних обавеза које има у школи, посвећена је и успјешна и у ваннаставним активностима. Пише пјесме, чита књиге које нису везане искључиво за потребе школовања, а као и сви млади, воли да гледа филмове и слуша музику.

Ипак, како за ,,Семберске новине” истиче, посебно воли занимање које је одабрала, медицински техничар, а планира да упише факултет који је у вези са медицином. Теодора наглашава да у свему има максималну подршку породице и додаје да јој то много значи, јер поштује породичне вриједности.



- Сматрам да је подршка породице и пријатеља важна у сваком сегменту живота. Моје посебно задовољство је што све вријеме школовања имам пуну подршку породице. Такође, све битне животне одлуке доносим у консултацији с њима, а они се труде да испоштују моје жеље и да ме усмјере ка правим животним вриједностима”, наглашава Теодора којој је истовремено хоби да пише пјесме које су крунисане наградама.

- Током досадашњег школовања освајала сам награде у рецитацији и бесједи на манифестацији ,,Вишњићеви дани”, а неке од мојих пјесама су објављене у ,,Зборнику књижевног стваралаштва младих РС”. Свака награда коју сам добила, доказ је да се труд и рад исплате, али награде су, такође, подстицај за даље напредовање”, каже Теодора, која сматра да је лоше што је напредак модерне технолигије довео до тога да се млади све више удаљавају од интерактивне комуникације.

- Као и сви млади, не могу да порекнем да и ја користим друштвене мреже, али сматрам да не треба да нам се већина времена своди на интернет. Волим да вријеме проводим са својим пријатељима, било у шетњи или биоскопу, да разговарамо, размјењујемо утиске, планове и жеље’’, наглашава Теодора.

С обзиром да велики број младих размишља да оде са ових простора у земље гдје се, како сматрају, пружају веће шансе за бољи живот, Теодора каже да тренутно не размишља о напуштању своје земље.
- Циљ ми је да завршим факултет и запослим се у струци. Вријеме ће показати да ли ће ми то моја земља омогућити”, наглашава осамнаестогодишња Теодора Терзић.                       

Семберске новине/Семберија ИНФО/О.Стјепановић