МЛАДИ ТАЛЕНТИ: Од рада на дрвету до сликања портрета :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ ТАЛЕНТИ: Од рада на дрвету до сликања портрета


Димитрије Перић из Средње Чађавице бави се дизајнирањем намјештаја, израдом мурала, ради на дрвету и осликава разне мотиве на одјевним предметима. Много тога га занима.



Димитрије је завршио трогодишњу Техничку школу ,,Михајло Пупин”  – смјер столар, а већ се у школи показао као веома талентован. Са другарима је, уз одобрење директора, радио мурале у ходнику. Овај посао још нису завршили, али планирају да све заврше током ове школске године. У наредном периоду планира да ванредно заврши четврту годину Техничке школе да би се могао уписати на факултет, највјероватније шумарство или општи дизајн. 

- Свашта ме занима. Највише израђујем иконе, које се могу радити по жељи, а нарочито уживам док осликавам одјевне предмете акрилним бојама”, каже 18-годишњи Перић, наводећи да можда има очеве гене, кад се ради о креативности.

На породичном имању, његов отац столар има столарску радиниоцу гдје израђује намјештај, највише од пуног дрвета. Димитрије за ,,Семберске новине’’ истиче да му је један од најдражих радова манастир Острог, који је радио методом дубореза на дрвету. 



- Цијене су ми више него приступачне. Сви заинтересовани могу да ме контактирају за иконе, осликавање одјевних предмета… Све можемо да дизајнирамо заједно и да се онда крене на посао. Муштерија мора да буде испоштована максимално и да буде задовољна’’, истакао је Перић. 

Каже да га сви заинтересовани могу контактирати на телефон 066/410-634 или путем друштвених мрежа Фејсбук и Инстаграм. Његова Инстаграм страница са осликаним одјевним предметима носи назив dzuuc. 



- Лично ми се не допада што многи немају свој стил облачења и већина је, на неки начин, униформисана. Због тога сам одлучио да почнем радити осликавање одјевних предмета акрилним бојама’’, прознаје овај весели младић и наглашава да ужива док ради портрете графитом. 

Димитрије Перић каже да му много значи подршка породице - оца, мајке и двије сестре. 
-Подршка породице је јако битна за сваког нормалног човјека. Имам све предуслове да се свакодневно усавршавам, а искрено се надам да ћу завршити  факултет. Ако се човјек добро организује, на све може да стигне’’, каже овај талентовани младић.  
         
Семберске новине/Семберија ИНФО/Текст и фото:З.Кусмук