РУЖНО ИСКУСТВО БИЈЕЉИНКЕ ЗА НАУК СВИМА: УМЈЕСТО УЖИВАЊА ПАКАО :: Semberija INFO ::

 

РУЖНО ИСКУСТВО БИЈЕЉИНКЕ ЗА НАУК СВИМА: УМЈЕСТО УЖИВАЊА ПАКАО


Многи од нас током године често размишљају о гидишњем љетњем одмору, водећи рачуна да искористе угодно са корисним - одморе се и ,,напуне батерије’’ до наредног одмора, а и да виде неки ,,други свијет’’ и осјете живот тамошњих становника. Такву намјеру је имала и Дариа Стојановић из Бијељине. која је са породицом и пријатељима планирала путовање у Египат и чаробну Хургаду. Умјесто уживања, каже, да је доживјела пакао.
 
Жеља Дарие Стојановић била је да посјети Египат и да види све оно што нама овдје није блиско. Умјесто да јој одмор буде обојен уживањем у дивним водама Црвеног мора и излетима за незаборав, доживјела је велико разочарење, али и жељу да исприча своје ружно искуство како би друге озбиљно упозорила да ,,отворе четворе очи’’ када у агенцији бирају своју дестинацију за одмор. Ни позната агенција не мора да буде мјерило да ћете добити све оно што су вам при резервацији обећали да ћете имати.



-Зато пазите! Не бих вољела да ико доживи оно шта се нама десило. Преко ,,Биг блуа’’ из Београда 10. маја смо уплатили у Хургади једанаестодневни аранжман ,,ол инклузив’’ у хотелу ,,Golden five Emerald’’ са пет звјездица. Тај хотел са цијелим комплексом, који су нам приказали у агенцији, изгледао је бајно. Међутим, када смо дошли, нисмо могли да вјерујемо својим очима. То што смо затекли не заслужује ни једну звјездицу, а о пет нема ни помена. Нас је доче- као девастиран хотел у правом смислу те ријечи. Ја сам дијете из рата и одлично знам шта значи и како изгледа нешто девастирано. Е, то је било то. Само једна ситница примјера ради. Пешкири за плажу су били поцијепани и са безброј флека. Од идиличног базена, са низом садржаја, ни трага... Цијели комплекс изгледао је сабласно, као у хорор филмовима. На палмама ни једног листа...’’, присјећа се резигнирано Дариа и апострофира када бирате хотел за одмор добро се распитајте.



-Прегледајте све што можете на интернету. Обавезно читајте коментаре оних који су ту били, а најбоље је да лично разговарате са неким ко је тамо боравио. Замислите само како је то када нас 12-оро, међу којима је петоро дјеце, дође, а дочека нас тако нешто. Ми смо одмах звали водича, али се он није јављао. Сутрадан смо позвали агенцију у Београду и све им предочили. Питали смо: ,,Како је могуће да се пиће, укључујући и воду, послије 18 часова наплаћује, а услуга је ,,ол инклузив’’’’. Одговорили су нам да сачекамо 12 часова, па ће они јавити шта да чинимо. Предложили су нам да се пребацимо у други хотел, те смо прешли у хотел са четири звјездице, али, уз доплату на већ уплаћени аранжман. Плаћали смо од 105 евра, па навише’’, појашњава Дариа и каже да им је агенција, наком повратка у Београд, вратила само тај новац који су доплатили, а за остало што су се жалили одговорили су им да то није до њих и да ,,хотел није испунио њихова очекивања’’.



Дариа признаје да је њена група успјела бар да се пресели из хотела ,,Golden five Emerald’’ у други, али је група туриста из Бања Луке, која је резервисала одмор преко бањалучког ,,Контикија’’, морала да остане у тим рушевинама све вријеме одмора.
 


 Ово су обећали

Када смо уплаћивали аранжман у агенцији, покази су нам фотографије хотелског комплекса као из раја, море кристално чисто, топло и одлично за купање. Говорили о излетима за незаборав. Али, од тога не би ништа. Када нас је дочекао руиниран хотел, ми смо онда одустали и од свих излета. Били смо у Хургади, а боље да је не доживјесмо у оваквом издању’’, категорична је Дариа.



- Ми смо бар имали бољи смјештај и храну. Ако нисмо имали богат избор јела, било је воћа, што је олакшавајућа околност. Међутим, одосмо на море, а не окупасмо се. Ту гдје смо били вода је толико плитка да не можеш пливати, а када је осека, обала је просто блатњава. Наше Игало је у односу на ту обалу идеално за пливање’’, разочарана је Дариа што је изгубила нешто за шта се спремала цијелу годину и што јој нико не може надокнадити.

- Да се ником не би ништа слично десило, нека вам моје искуство буде велика опомена и упозорење шта вас може задесити’’, упозорава Дариа Стојановић и наглашава да су се они жалили и инспекцији и да ће да затраже помоћ и од Удружења за заштиту потрошача у Србији.

Семберија инфо